Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tüketim, el bagajından ücret alan ‘düşük maliyetli’ havayollarına disiplin soruşturması açtı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Birkaç hafta süren soruşturmanın ardından, Tüketim Bakanlığı nihayet İspanya’da faaliyet gösteren ve kabinde taşınan el bagajları için yolculardan ücret talep eden birkaç düşük maliyetli havayolu şirketi aleyhine bir disiplin dosyası açtı.

Alberto Garzón başkanlığındaki departman, etkilenen şirketlerin listesini yayınlamadı. Ancak birkaç ay önce soruşturmayı açtığında, bir bütün olarak hem Avrupa içinde hem de dışında %30’un üzerinde bir pazar payına sahip olduklarını, bu nedenle seyahat politikalarının yolcu alımı üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirtti.


Facua tüketici derneği, daha o sırada Ryanair, Vueling, easyJet, Volotea veya Eurowings’e karşı bu tür uygulamalar için şikayette bulunulduğu konusunda uyarıda bulunmuştu ve bu şikayetler şimdi açılacak olanlar arasında yer alacaktı.


koltuk rezervasyonu



Tüketim, el bagajı için düzensiz ücretlendirmeye ek olarak, durumu, bu havayollarının, örneğin bir yolcunun başka bir yolcunun yanında yer alması gibi, geleneksel olarak bilet fiyatına dahil edilen bazı hizmetlere bazen uyguladığı ek maliyetleri de kapsayacak şekilde genişletti. küçükler veya bağımlı kişiler.

Bu nedenle, geleneksel olarak bilet fiyatına dahil olan hizmetleri keserek ve bunlar için yolcudan ek ücret alarak, bu şirketler reklamlarında çok rekabetçi fiyatlar sunuyorlar. Ancak Tüketim, reklamda başlangıçta sunulan bu fiyatın, çoğu durumda, bu uygulamaların bir sonucu olarak, tüketicinin ödediği fiyatla örtüşmediğini tespit etmiştir.

Görünürde daha ucuza bilet sunabilmeleri -ama sonradan sunamamaları- aynı zamanda bu düşük maliyetli şirketlerin arama motorlarında ve uçuş karşılaştırma araçlarında diğer rakiplerine göre “ayrıcalıklı” bir konuma sahip olmalarını sağlıyor ve bunu biletlerinin fiyatlarına dahil ediyorlar. bu tür hizmetler.

Tüketim ayrıca, etkilenen havayollarının, yönetmelik hükümlerine aykırı olarak, ek hizmetler için havaalanında nakit ödemeye izin vermemek gibi başka türden usulsüzlükler üstlendiğini de ihbar eder.

Bu suçlar için sağlanan yaptırımlar, ciddi olanlar için 10.001 ila 100.000 Euro arasında ve çok ciddi olanlar için 100.001 ila 1.000.000 Euro arasında para cezaları ile ciddi veya çok ciddi olarak kabul edilebilir.

“Tecavüz niteliğindeki uygulamalardan elde edilen hukuka aykırı menfaatin bu miktarları aşması halinde uygulanacak yaptırımlar, ciddi ihlallerde elde edilen haksız menfaatin dört ile altı katına, elde edilen haksız menfaatin ise altı ila sekiz katına kadar çıkabilmektedir. çok ciddi olanlarda”, 2022’den beri yaptırım gücüne sahip olan Tüketim’den açıklıyorlar.

Dosyalar, Facua’nın Ekim 2021’de Vueling’de el bagajının toplanmasına karşı yaptığı ilk şikayet sonucunda açılan bir soruşturmanın ardından geldi. Daha önce, 2018’de dernek, Ryanair ve Wizzair’i Devlet Havacılık Güvenliği Ajansı ve Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu (CNMC) nezdinde bu nedenle, “iki kuruluştan herhangi biri bu konuda herhangi bir eylemde bulunmadan” suçlamıştı. ” şikayete göre.

Dernek, işlenen suçların, “taşıyıcının, yolcunun beraberinde taşıdığı nesneleri ve paketleri el bagajı olarak kabinde ücretsiz olarak taşımakla yükümlü olacağını” belirleyen Hava Seyrüsefer Yasasını ihlal ettiği konusunda uyarıyor.

Yalnızca “uçağın özelliklerine göre nesnenin ağırlığına veya boyutuna bağlı güvenlik nedenlerini” istisna olarak kabul eder. Facua ayrıca, diğerlerinin yanı sıra, “tüketici ve kullanıcının zararına, sözleşmeden türetilen haklar ve taraflar arasında önemli bir dengesizliğe neden olacak şekilde bireysel olarak müzakere edilmeyen tüm hükümlerin ve açıkça onaylanmayan bu uygulamaların” taciz edici kabul edildiğinde ısrar ediyor.
 
Üst