Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ucuz tatiller | leonoticias.com

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
20 Temmuz 2024 Cumartesi, 10:17





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Bu makale, günlük hayatımızın ev ekonomisine yönelik pratik tavsiyelerin sunulacağı yeni 'Hesapların Yerleştirilmesi' bültenine karşılık gelmektedir.

Ucuz tatil yapma stratejileri sadece birkaç yıl içinde değişti. Daha sonra tanıdıklarına gösteriş yapmak için bir pazarlık yapmak için son güne, meşhur 'son dakikaya' kadar beklediğini kim hatırlamaz? “Bunu çok az bir avro karşılığında başardım.” Kupa buydu. Ancak ulusal turizmin ve yurt dışından bize gelen turizmin arttığı bir ortamda, ekonomik bir mola vermek için limite bağlı kalmak şu anda en iyi yol gibi görünmüyor. Bunların hepsi fiyatların yükselişinin durmaması için yapılan baskı.

INE'den elde edilen en son veriler, bir otel odasının ortalama maliyetinin konaklama başına şimdiden 110 Euro'yu aştığını ortaya koyuyor. Konaklama maliyetlerinin bir yıl öncesine göre %17 veya pandemi öncesine göre %35 daha fazla olduğu Madrid Bölgesi gibi bölgelerde fiyatlar hızla artmaya devam ediyor. Kanarya Adaları, Balear Adaları, Endülüs ve Katalonya her bütçenin karşılayamayacağı hedeflerdir. Cantabria'nın iç kısımları veya kuzeyi gibi 'güneşten ve kumsaldan' daha uzaktaki bölgeleri tercih etmek de rekor fiyatlarla bu turist kasırgasından kaçmıyor.

Tarihin en pahalı tatilleriyle karşı karşıya kalan ve ailelerin neredeyse yüzde 30'unun devam eden ekonomik sıkıntılar nedeniyle yedi gün bile tatil yapamadıklarını itiraf ettiği bir ortamda, bu maliyetleri en aza indirecek tasarruf formülü bulmak mümkün. Bize biraz para kazandırın, bütün mesele bu.

Zaten yüksek sezonun ortasında olmamıza rağmen, ülkenin yarısı dinlenirken diğer yarısı da çantalarını toplamak üzereyken, nasıl hareket edeceğimizi, karşılaştıracağımızı ve doğru seçim yapacağımızı bilirsek hala %30'a kadar tasarruf etmek mümkün. zaman. Seyahatinizi aylar öncesinden planlamanın sizi bu yaz oluşacak %7'lik fiyat artışından kurtarabileceği doğrudur. Konaklamaya talep arttıkça fiyatlar da artıyor. Yüksek sezonda son dakika fırsatlarını bulmak çok zordur ancak imkansız değildir. Tabii ki uyum sağlamayı ve esnek olmayı bilmeniz gerekiyor.

  1. Ana resim - Alternatif destinasyonlar

    Alternatif destinasyonlar
Bu stratejinin bir kısmı, nüfus tarafından daha az talep gören tarihler ve turistik yerler aramayı içerir. Otel fiyatlarının halihazırda gecelik 200 avroyu aştığı Marbella'ya gitmek karmaşık görünüyor. Ancak konaklama arama motorlarından fiyat filtresini etkinleştirerek bulabileceğiniz başka kıyı bölgeleri de var. Ve uygulamanın bize İspanya genelindeki olanakları göstermesinden sorumlu olmasına izin verin.

  1. Ana resim - Kırmızı renkli tarihlerden kaçının

    Kırmızı tarihlerden kaçının
Öte yandan sezonun yoğun olduğu aylarda yapılan tatillerde hafta içi kiralama ile hafta sonu kiralama arasında büyük fark bulunmaktadır. Bu nedenle destinasyonun değiştirilemediği durumlarda daha iyi teklifler alabilmek için tarihleri değiştirmek daha doğru olacaktır. Bu 2024 yazında, ortaya çıkabilecek maliyetlerden dolayı bunlardan kaçınmak için kırmızıyla işaretlememiz gereken iki tarih var: Birçok vatandaş için dört gün izinli olan Ağustos Uzun Hafta Sonu; ve ayrıca bazı özerk toplulukların önümüzdeki 25 Temmuz'un tatil olduğu gerçeği.

  1. Ana resim - İşe alırken sabır

    İşe alırken sabır
Tasarruf olanaklarını buldukça salt ekonomik olmaktan ziyade sosyolojik veya psikolojik bir taktiği uygulamalıyız: Sabır. Ucuz konaklama veya en azından mevcut en ucuz konaklama yerini bulma konusunda en iyi tavsiye, en iyi zamanı nasıl bekleyeceğinizi bilmektir. Yani, bize görünebilecek veya teklif edilebilecek ilk fiyatı tercih etmeyin, bunun yerine güvenebileceğimiz olası alternatifleri analiz edin. Bir teklife geçmeden önce seyahatin amacını net bir şekilde belirtmeli ve aynı zamanda fiyatı, gezgin puanlarını, konumu, otel kategorisini veya ekstra hizmetleri de dikkate almalıyız. Ayrıca, çok önceden rezervasyon yaparsanız, acentanın kendi web sitelerindeki konaklama tekliflerine bakmak için gerekli zamanınız olur ve diğer turistik konaklama sözleşme sayfalarından fiyatı şişirebilecek ek ücretlerden kaçınırsınız.


Bu bültenden elde edilen toplam tasarruf: 200 Euro





Yorum





Hata bildir
 
Üst