Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ülkelerin bayan sıhhat hizmetleri listesi yayınlandı… Türkiye’nin yeri üzdü

Leila

Global Mod
Global Mod
Birleşik Krallık, bugün yayınlanan 2021 Hologic Global Bayan Sıhhati Endeksi’nde ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Fransa ve Almanya dahil olmak üzere karşılaştırılabilir birden fazla Batı ülkesinden daha alt sıralarda yer aldı.

Analitik şirketi Gallup tarafınca dünya çapında 127.000’den çok bireyle yapılan bir ankete dayanan listede İngiltere, 100 üzerinden 60 puan aldı. Bu da onu Kazakistan, Slovenya, Kosova ve Polonya ile tıpkı düzeye getirdi. İrlanda’nın puanı da 60 olarak belirtildi.

LİSTEDE TÜRKİYE 40 PUANLA 119. SIRADA YER ALDI

Küresel ortalama 100 üzerinden 53 olurken, birçok Batılı ülke, 122 ülke ve bölgenin bulunduğu listede 30. sırada yer alan Birleşik Krallık’tan daha üst sıralarda yer aldı. Tayvan 70 puanla doruktaydı ve 22 puanla Afganistan son sırada yer aldı.

Aralık ayında İngiltere’de jinekoloji bekleme müddetlerinin on yılda üç katına çıktığı bildirildikten daha sonra hükümet, bayan sıhhatine “sürekli olarak öncelik vermemekle” suçlanıyor. Ortalama olarak, bayanlar artık bir jinekologla birinci randevu için yaklaşık dört ay bekliyor fakat İngiltere’de yaklaşık 38.000 bayan bir yıldan fazla bekledi.

Birleşik Krallık’ın bayanların duygusal sıhhati puanı da bir yılda sekiz puan düşerek 68’e düştü. Kanser ve diyabet taraması üzere önleyici bakımda da Birleşik Krallık sırf 23 puan aldı.

Okumaya devam et...
 
Üst