Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ünlülerin de gözdesi aralıklı oruç diyeti işe yaramıyor mu?

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni yapılan bir araştırma, son senelerda giderek popülerleşen ve Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon üzere ünlülerin de uyguladığı aralıklı orucun, kalorileri kısıtlamaktan daha tesirli olmadığını ortaya koydu.

Araştırmacılar, 2010’larda tanınan hale gelen aralıklı oruç diyetinin (intermittent fasting) kalori alımını kısıtlamaya bakılırsa kıymetli bir farkının olmadığını söylüyor.

New England Journal of Medicine’de yayınlanan çalışmada, Çin’in Guangzhou kentindeki Güney Tıp Üniversitesi’ndeki bilim insanları, bir yıl boyunca 139 obez kişiyi takip etti.

İştirakçileri iki kümeye ayrıldılar, kimileri her gün yalnızca sabah 8 ile akşam 4 içinde yemek yemelerine müsaade veren kalori kısıtlı bir diyet uyguladı. Başkalarına de tıpkı kalori kısıtlamaları verildi, lakin istedikleri vakit yemek yemelerine müsaade verildi.


Daily Mail’in haberine nazaran, çalışmadaki bayanlar günde 1.200 ila 1.500 kalori yiyebilirken, adamların hakkı da günde 1.500 ila 1.800 kaloriydi. Bu, her iki küme için önerilen günlük alım ölçüsünün yaklaşık dörtte biri kadardı.

İştirakçilerin plana bağlı kalmalarını sağlamak için yedikleri her şeyi fotoğraflamaları ve bir yemek günlüğü tutmaları istendi.

Sonuçlar, vakit kısıtlı kümedeki şahısların yıl boyunca 8 kilo kaybettiğini, öbür gruptakilerin ise 6 kilo kaybettiğini gösterdi.

Araştırmacılar sonuçlar içinde değerli bir fark olmadığını, yani farklı beslenme programlarının kilo verme farklılıklarını tetiklemediğini sav ediyor.

“İki küme içinde bel etrafı, beden yağı yahut yağsız beden kütlesi açısından da manalı bir fark yoktu” diyen araştırmacılar, aralıklı orucun beden yükünü azaltma konusunda günlük kalori kısıtlamasından daha faydalı olmadığını savunuyorlar.

Amerika’daki California Üniversitesi’nde diyet araştırmacısı olan Dr. Ethan Weiss da, New York Times’a “belirli bir saat kısıtlamasıyla yemek yemenin hiç bir yararı olmadığını” söylemiş oldu. Weiss’e göre, yalnızca kalori alımını kısıtlamak insanların kilo vermesine yardımcı oluyor.


Benedict Cumberbatch…


ÜNLÜLER ÇOK SEVİYOR

Aralıklı oruç diyetleri 2010’lardan beri tanınan hale geldi ve Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Benedict Cumberbatch ve Twitter CEO’su Jack Dorsey üzere oyuncular ve teşebbüsçüler tarafınca benimsendi.

Ekim 2019’da Jennifer Aniston, kahvaltı yapmadığını, sabahları yalnızca sıvı tükettiğini ve yemek yemeyi öğlenden daha sonraya sakladığını söylemiş oldu.

Aktör Benedict Cumberbatch’in de BBC dizisi Sherlock’ta oynarken kilo vermek için 5:2 aralıklı oruç metodunu kullandığı bildiriliyor.

Okumaya devam et...
 
Üst