Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

UGT ve Confebus otobüs sektöründeki grevi iptal etme konusunda anlaştı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
24 Kasım 2024 Pazar, 20:00.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Kayıt olmak

UGT sendikası ve Confebus işveren sendikası, karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe 28 ve 29 Kasım, 5 ve 9 Aralık ve 23 Aralık'tan itibaren yapılması planlanan grev çağrısını iptal etmek için anlaşmaya vardı, ancak CCOO bu anlaşmaya mesafe koydu. .

UGT ve Confebus, anlaşmanın, emeklilik yaşını öngörmek için azaltım katsayılarının belirlenmesine ilişkin yeni Kraliyet Kararnamesi yürürlüğe girdikten sonra, emeklilik yaşını öngörmek için azaltım katsayılarının oluşturulmasına yönelik prosedüre ortaklaşa talep edilmesinden oluştuğunu açıkladı. Otobüs şoförlüğü görevi yapan personelin emeklilik yaşı.

Her iki tarafça da yapılan bir açıklamada bildirildiği üzere anlaşma, kamu sözleşmeleri arasında uygun ekonomik-finansal dengeyi korumayı, istihdamı ve ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliğini korumayı amaçlıyor.

“Bu nedenle anlaşma, kanunun onaylanması ve uygulanması nedeniyle şirketlerde oluşabilecek, yerel, bölgesel ve eyalet düzeyindeki kamu sözleşmelerinde oluşabilecek mali dengesizlikleri telafi edecek mekanizmaları kuran bir tablonun oluşturulmasını ima etmektedir. Sosyal Güvenlik katkı payında artış ve indirgeme katsayılarının oluşturulması” diyorlar ve üzülmeden önce, tüm çabalarına rağmen “CCOO'nun aynı anlaşmayı kabul etmesini sağlamak mümkün olmadı.”

CCOO, azaltım katsayılarının uygulanmasına ilişkin ortak başvurunun sunulması için belirli bir tarih belirlenmediği için anlaşmaya katılmadığını belirtiyor.

«Grev devam ediyor ve UGT grevi tek başına iptal edemeyeceği veya CCOO'nun mutabakatı olmadan, Sanatın gerektirdiği şekilde Confebus ile indirgeme katsayılarının uygulanmasına yönelik talebi sunamayacağı için iptal edilmiyor. CCOO yaptığı açıklamada, Genel Sosyal Güvenlik Kanunu'nun 206'ncı maddesini belirtti.

CCOO'ya göre anlaşma, talebin yeni bir idari prosedür oluşturan Kraliyet Kararnamesi'nin onaylanmasından sonra sunulacağını öngörüyor. Sendika, grevdeki taleplerden birinin “hükümet istediği ve yapabileceği zaman” değil, indirim katsayılarının değiştirilmesi olduğunu hatırlatıyor.

“Yönetim tarafından profesyonel sürücülere azaltıcı katsayıların uygulanmaması yönünde yürütülen sistematik ablukanın devam edeceğine dair hiçbir garantimiz yok. CCOO, 2021'den bu yana, Temsilciler Kongresi'ndeki mevcut siyasi çoğunlukların durumu göz önüne alındığında hiçbir zaman gelmeyebilecek o “yeni” Kraliyet Kararnamesini bekliyoruz” diyor.

Yorum

Hata bildir