Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Unicaja’nın Edufinet Projesi, ‘Edufinet Elçileri’ girişimi aracılığıyla yaşlıların finansal ve dijital katılımını teşvik ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Unicaja Banco ve Unicaja Vakfı tarafından desteklenen Edufinet Projesi, bu grubu hedefleyen ‘Embajadores de Edufinet’ eğitim girişimi aracılığıyla yaşlıların finansal ve dijital katılımını destekleme taahhüdünü pekiştiriyor. Amaç, nüfusun bu kesimine, kendi mali durumlarını yönetmede daha fazla özerklikle işlev görmelerine ve dijital bankacılığı yönetme becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan bilgi ve becerileri aktarmaktır.


İşte tam da bu bağlamda, Edufinet Projesi ile gönüllü emeklilerden oluşan SECOT (İspanyol Kıdemlileri Teknik İşbirliği) derneği arasında imzalanan işbirliği anlaşması, yeni ‘büyükelçilerin’ bu sürece dahil edilmesi ve eğitilmesi konusunda birlikte çalışmak üzere çerçevelenmiştir. finansal eğitim programı.


‘Büyükelçilerin’ rolü



‘Büyükelçiler’, gönüllü olarak ve kalıcılık mesleği ile, belediyelerdeki yaşlılarla bir bağlantı kanalı haline gelen, onların endişelerini ve ihtiyaçlarını ilk elden bilen ve böylece Edufinet tarafından verilen eğitimin adaptasyonunu kolaylaştıran kişilerdir.

Bunun için ‘büyükelçiler’ de Edufinet Projesi ile koordineli olarak yaşlıların ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri aktarmak için gerekli eğitimleri alacak.

Edufinet, bu programın bir parçası olarak geçtiğimiz Perşembe günü Malaga’da ‘Yaşlılar Günü’ başlığı altında, 65 yaş üstü kişilerin temel ekonomi ve finans kavramlarını edindiği, eğlenceli ve son derece pratik nitelikte bir eğitim günü sundu. .

Özellikle, bu yaşlılar bütçe yönetimi ve vadeli hesapların ve kartların işletilmesi ile ilgili konuları öğrendiler ve finansman ve güvenli yatırımla ilgili yönlere aşina oldular. Aynı şekilde Edufinet Projesi gönüllüsü bir banka çalışanı da sorularını yanıtlamaları için bizzat kendilerine yardımcı oldu.

Dijital bankacılık ortamında (mobil ve web uygulamaları) ve ATM’lerde risk önlemenin özel bir dikkatle ele alındığı bu çalıştayda Ulusal Polis teşkilatlarından siber güvenlik hakkında da bilgi aldılar.
 
Üst