Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Unicaja’nın Edufinet Projesi, Küresel Para Haftası’na bir yıl daha katılıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Unicaja Banco ve Unicaja Vakfı’nın desteklediği finansal eğitim projesi Edufinet, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) teşvik ettiği ve bu yıl ‘Paranı planla’ sloganını taşıyan Küresel Para Haftası’na bu hafta katıldı. geleceğini dik’.


Küresel Para Haftası’nın amacı, temel finansal eğitimin önemi hakkında farkındalık yaratmaktır. Bunun için Edufinet, finansal eğitim oturumları ve multimedya içeriği ile bu günlerde kapsamlı bir program yürütmüştür.

Edufinet Projesi ekibinin üyeleri tarafından yürütülen girişimler arasında, Malaga’daki bu belediyenin IES Fuengirola Nº 1’inde temel finansal kavramlar üzerine bir konuşma veya Sanlúcar la Mayor’da (Sevilla) IES Lucus Solis’te kişisel finans ve dolandırıcılık üzerine konferanslar yer almaktadır. ), mevcut ekonomik durumun da analiz edildiği.

Ayrıca YouTube’daki Edufinet kanalında Dünya Su Günü anısına bir web semineri düzenlendi ve blogunda ‘Montes de Piedad: gençler için benzersiz bir değer önerisi’ başlıklı makale yayınlandı.

XIII Finans Olimpiyatı’nın finalistlerinden birkaçıyla da para hakkında konuştukları ve Edufinet YouTube kanalında izlenebilen ve daha sonra bir podcast’e aktarılan bir röportaj yapıldı.


Edufinet ve Küresel Para Haftası



Edufinet, 20-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen Global Money Week’e ‘Plan your money, plant your future’ (‘Paranızı planlayın, geleceğinizi dikin’) sloganıyla bir yıl daha katılıyor. Finans alanında temel eğitimin önemi konusunda farkındalık yaratmak ve gençlerin yaşamları boyunca finansal kararlar verebilmeleri için gerekli bilgileri edinmelerini sağlamak amacıyla OECD tarafından her yıl dünya çapında desteklenen bir etkinliktir.

Edufinet Projesi ile ilgili olarak 17 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir. Şu anda, bir düzine ticari kurum ve kuruluşun yanı sıra 17 üniversite işbirliği yapıyor.

Çalışmalarının başlangıcından bu yana gerçekleştirdiği farklı konferans, çalıştay, kurs ve konferanslara yaklaşık 244.000 kişi katılmıştır. Edufinet Projesi’nin web sayfaları ise bugüne kadar yaklaşık 180 ülkeden erişimle 19 milyondan fazla kümülatif ziyaret kaydetti.

Web sitesinde (Edufinext, EduFIemp, EduFITECH, EduFIBlog, EdufiSport, EduFIagro ve EduFIAcademics) çeşitli bölümler yer almakta olup, YouTube kanalının yanı sıra Facebook, Twitter ve LinkedIn hesapları da bulunmaktadır.

Bütün bunlar, Unicaja’yı Kurumsal Sosyal Sorumluluğunun (KSS) uygulanmasında ve topluma olan taahhüdünde finansal eğitim ve kapsayıcılık alanlarında en aktif temsilcilerden biri haline getirdi.
 
Üst