Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzay, Enerji ve Ulaştırma için Yeni DLR Bölüm Kurulu Üyeleri

Hasan

New member
DLR yönetişiminin daha da geliştirilmesi sürecinde, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Senatosu, enerji ve ulaşımın yanı sıra uzay yolculuğu için bölüm müdürleri atadı.

30 Haziran 2021 tarihinde yapılan toplantıda bilim, iş ve siyaset kesimlerinden temsilcilerden oluşan DLR Senatosu, tanınmış iki bilim insanının atanmasını oybirliğiyle onayladı.

Bonn fizikçisi Dr. Anke Pagels-Kerp, uzay bölümü başkanı olarak, Dresden trafik araştırmacısı Prof. Dr. Regine Gerike, Enerji ve Ulaştırma Bölümü Direktörü olarak görevi devraldı.

DLR CEO’su Prof. Dr. Anke Kaysser-Pyzalla, “Dr. Anke Pagels-Kerp ve Prof. Başvuru çağrısının bu kadar geniş ilgi görmesinden ve bu iki seçkin başvuru sahibinin, tüm DLR paydaşlarının dahil olduğu bir süreçte galip gelmelerinden çok memnunum.”

DLR Senatosu, yeni yönetim yapısını 3 Aralık 2020’de onayladı. Bölüm başkanları, araştırma programları için teknik irtibat kişileridir ve onları dışarıda temsil eder. DLR’deki ilgili enstitü ve tesislerin geliştirilmesi ve yönetiminde Yönetim Kurulu Başkanı’na destek olacaksınız. Havacılık bölümü şu anda sorumlu olan Dr. Markus Fischer tarafından yönetilmektedir.

Prof. Anke Kaysser-Pyzalla, geçici olarak Bölüm Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Hansjörg Dittus, 30 Eylül 2021’de DLR Yönetim Kurulu’ndan emekli olacak ve uzay araştırmalarının sorumluluğunu Dr. Anke Pagels-Kerp’e devredecek. Prof. Karsten Lemmer, yeni kurul departmanı İnovasyon, Transfer ve Bilimsel Altyapılara odaklanıyor. Enerji ve ulaştırma araştırma alanlarının sorumluluğunun zamanında Prof. Regine Gerike’ye devredilmesi planlanmaktadır.

kişilik

dr Anke Pagels-KerpSiegburg doğumlu, evli ve üç çocuk babası, 2016’dan beri Alman Uzay Ajansı DLR’de “Uzay Keşfi” bölümünün başkanlığını yapıyor. ESA Bilim Programı Komitesinin bir üyesi olarak, Avrupa uzay faaliyetleri bağlamında Alman çıkarlarını temsil ediyor. 2002 yılında fizik bölümünden mezun olduktan sonra, 2006 yılında Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn’da “İnterferometrik radyo astronomisi” odaklı doktorasını tamamladı.

Dr.-Ing. Regina GerikeHennigsdorf doğumlu, evli ve dört çocuklu, bir üniversite profesörü ve entegre ulaşım planlaması ve karayolu trafik teknolojisi profesörlüğünün başkanı ve 2018’den beri TU Dresden’deki Ulaşım Bilimleri Fakültesi “Friedrich List” Dekan Yardımcısı Araştırma. 1991’den 1996’ya kadar Dresden’de endüstri mühendisliği okudu ve Fransa’ya yaptığı bir çalışma ziyaretinin ardından 2005 yılında “Sürdürülebilir ulaşım geliştirme modeli nasıl somutlaştırılabilir?” konulu doktorasını aldı.