Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzman deklare etti: “Etrafımızdaki hasta bireyler bizi güzelleşmeye hazırlıyor”

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir uzman, etrafında hasta beşerler olan bir kişinin, bağışıklık sistemi potansiyel enfeksiyona karşı hazırlanmaya başladığı için hastalığa daha hazırlıklı olabileceğini söylüyor.

ABD’deki Chapman Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan Dr. Patricia Lopes, etrafında öteki hasta insanları bakılırsan bir kişinin, bu bilgiyi, bağışıklık sistemini kendini enfeksiyona karşı güçlendirecek biçimde yorumlayacağını söylüyor.

Daily Mail’de yer alan habere bakılırsa, Lopes, bunun, virüsler üzere parazitlerin bir kişinin fizyolojisi üzerinde bildiklerinden daha fazla tesiri olduğu manasına geldiğini söylüyor. Diğer bir kişinin hasta olduğuna her şahit olduklarında, beden, hazırlıklar için güç harcıyor.


COVID-19 İÇİN DE TESİRLİ OLABİLİR

Bu ay Functional Ecology’de yayınlanan makalesinde Lopes, “Beynimiz hastalıklı insanlardan bilgi alabilir ve akabinde fizyolojimizdeki değişiklikleri ortaya çıkarabilir” dedi.

Uzman, Covid-19 yahut maymun çiçeği üzere büyük bir salgın bağlamında, bir kişinin etrafındaki parazitler hakkında genel olarak artan farkındalığının, bir biçimde enfeksiyondan kaçınmasına yardımcı olacağının da altını çizdi.

Okumaya devam et...
 
Üst