Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzman uyardı: Uzun tırnaklar biroldukca bakteriyi de barındırıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Amerikalı bir biyolog, uzun tırnakların altında sayısız bakteriyle mantarın olabileceğini ve bunun da sıhhat durumunu etkileyebileceğini söylüyor.

Bir biyolog, Cardi B ve Billy Eilish üzere ünlüler tarafınca tanınan hale getirilen modaya uygun, uzun tırnakların düzinelerce bakteri ve mantar çeşidini barındırabileceği konusunda uyarıyor.

Daily Mail’de yer alan habere göre, ABD’deki Amerikan Üniversitesi’nden biyolog Dr. Jeffrey Kaplan, bu tip tırnakların “mikro organizmaların yapışması için” çokça alan sağladığını söylüyor.

Kaplan, “her insanın tırnaklarında günlük olarak bilet ve kart makineleri üzere objelere dokunarak kaptığı bakteri ve mantarlar bulunur. Neredeyse her vakit zararsızdırlar, lakin enfeksiyonlar meydana geldiğinde şişlik, ağrı ve tırnağın kalınlaşması tetiklenebilir” diyor.


Billie Eilish…


KARŞI GÖRÜŞ DE VAR

Çalışmalarda, cilt enfeksiyonlarının yaygın bir sebebi olan antibiyotiğe dirençli steph aureus’u, 32 farklı bakteriyi ve 28 farklı mantarı uzun tırnakların altında bulundu.

Dr. Kaplan, uzun yapay, doğal, jel yahut akrilik tırnakların hepsinin ekstra bakteri ve mantar toplama riski taşıdığını söylemiş oldu.

Dr. Kaplan, “Tırnağın altında her vakit bakteri vardır ve ondan kurtulamazsınız. Tırnak bakterilerini, kaşıma, tırnak yeme, burun alma ve parmak emme yoluyla sisteminize bulaştırabilirsiniz. Bilhassa birikme, önemli olaylarda tırnakların formunun bozulmasına niye olabilecek bir enfeksiyonu tetikleyebilir” diyerek ikazda bulundu.

Lakin uzun tırnakların bakteri riskiyle sıhhat durumunu etkileyeceğini düşünmeyen öbür şahıslar de var. Güney Carolina’da bir tırnak teknisyeni olan Kayla Newman, biyoloğun uzun tırnakları olan şahısların mikrop olma mümkünlüğünün daha yüksek olduğunu söylemesine katılmadı. Newman, “Genel olarak, uzun tırnakları olan beşerler onlarla nasıl hareket edeceklerini ve onları pak tutmayı bilirler” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst