Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlar Açıklıyor: Ne çoğunlukla Tuvalete Gidilmeli?

Leila

Global Mod
Global Mod
Günde kaç kere büyük tuvaletinizi yapıyorsunuz? Bazı araştırmacılar, günde bir ila üç defa dışkılamanın olağan olabileceğini söylüyor. bununla birlikte sık sık tuvaletinizi yapmıyorsanız size önemli sıhhat sıkıntıları da çıkarabileceğini de belirtiyorlar. Gelin bir arada bu meselelere ve hangi çoğunlukla büyük tuvaletinizi yapmanız gerektiğine bir göz atalım…????


Kaynak: https://www.mentalfloss.com/article/5…

Günde kaç sefer büyük tuvaletinizi yapmanız gerekir?


her insanın bağırsakları farklı çalıştığı için belirli bir sayı söylemek yanlışsız olmaz. Ancak burada kıymetli olan şey hangi çoğunlukla tuvaletinizi yaptığınızdır. Örneğin günde üç sefer büyük tuvaletinizi yapıyorsanız bu nizamlı bir aksiyon olarak kabul edilmektedir.


Tuvalette kalma müddetiniz ve oturma haliniz nasıl olmalı.


Klozetin üzerinde düzgün oturmayı bilmek bağırsak hareketlerinin daha güzel çalışmasına teşvik edebilir. Ayaklarınızı bir tabureye koyarak dışkınızın büsbütün boşaltılmasında size yardımcı olabilir. beraberinde yalnızca sıkıştığınızda değil tertipli olarak tuvaletinizi yapmanız da sağlınız açısından da yeterli olacaktır.


Ne çoğunlukla ve neler büyük tuvaletinizi yapmanızı tesirler?


  • Beslenme sisteminiz: Tahıl, zerzevat, meyve üzere besinler daha sık tuvalete çıkmanızı sağlar.


  • Yaşlanma: Yaşlandıkça bağırsaklarınız daha yavaş çalışır ve tuvalete çıkma sıklığınız azalar.


  • Hareketlilik düzeyiniz: Yürüyüş yahut antrenman üzere faaliyetler büyük tuvaletinizi yapmanızda yardımcı olacaktır.


  • Akut yahut kronik hastalığı: Bazı bağırsak hastalıkları yahut dışkılamada sorun yaratan hastalıklar tuvaletinizi yapmanızı zorlaştırabilir.


  • Kadınlarda hormon değişiklikleri: Kadınların adet devrinde ya da hamilelik periyodunda değişen hormonlar tuvalete çıkma sıklığını da değiştirebilir.
Büyük tuvaletinizin kıvamı ne manasına gelir?


Görünümü, biçimi ve rengi size bağırsaklarınızın ne durumda olduğunu gösterir. Dışkınızın olağandan farklı göründüğünü düşünüyorsanız sindirim sisteminizde bir enfeksiyona ya da öbür bir hastalığın belirtisi olabilir. bununla birlikte sık sık kahve içmenin ve gerilimli olmanın da tuvalete sık gitmenizi sağlar.


Tıbbi yardım almanız gerektiğini gösteren birtakım belirtiler;


  • Dışkınızda yoğunlaşmış kan rengi görüyorsanız.


  • Üç günden çok ve tuvalete çıkamıyorsanız.


  • Karnınızda şiddetli ağrılar var ise ve bıçak saplanıyormuş üzere ağrılara maruz kalıyorsanız.
Düzenli olarak kabızlık yahut ishal ile ilgili problemleriniz var ise hekiminizi görünmenizde de yarar vardır.
 
Üst