Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlar deklare etti: Corona virüsün son vakit içinderda ortaya çıkan 9 yeni semptomu: Soğuk algınlığı ve gripten farklı olarak…

Leila

Global Mod
Global Mod
Son periyotta pandemiden endemiye döneceği konuşulan ve tüm dünyada 6 milyondan fazla kişinin vefatına niye olan Covid-19’a yakalananlarda görülen yeni semptomlar ortaya çıktı. Ayak ve el parmaklarında görülen kızarıklardan ishale kadar işte uzmanların yayınladığı corona virüsüne yakalananlarda görülen 12 semptom…

Tüm dünyayı 2 yıldan uzun bir müddetdir etkileyen ve 6 milyondan fazla insanın vefatına niye olan corona virüsü pandemisinde artık sona gelindiği argüman edilse de virüs hala can almaya devam ediyor.

Bilhassa son devirde önlemlerin azaltılması ve test zorunluluğun kaldırılması daha sonrası olay sayıları azalıyor üzere görünse de uzmanlar uyarıyor: Grip ve soğuk algınlığına epey benzeyen semptomlar corona virüsün habercisi olabilir…

İngiltere Ulusal Sıhhat Sistemi (NHS) tarafınca yayımlanan yeni bir rapor, corona virüsün son periyotta ortaya çıkan 9 yeni semptomunu da ortaya koydu. Beden ağrıları, burun akıntısı ve ishal, NHS semptom listesine eklenen dokuz yeni Covid belirtisi içinde yer aldı.


Salgının başından bu yana, yüksek ateş, öksürük ve tat/koku kaybı corona virüsün en bariz semptomları içinde gösterilirken, iştahsızlık, yorgunluk, baş ağrıları da yakın gelecekte semptom listesine eklendi.

‘GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞINA ÇOK BENZİYOR’

İngiliz uzmanlar, yayınladıkları son araştırmada, corona virüsü semptomlarının ‘soğuk algınlığı ve grip üzere öbür hastalıkların semptomlarına epeyce benzediğini’ ortaya koydu.

Ülkede corona virüsü ile ilgili en yetkili isimlerden biri kabul edilen Profesör Tim Spector, yeni eklenen semptomların ‘geç bile kalındığını’ vurguladı.

Mart ayında Profesör Spector, hükümeti daha geniş bir virüs semptomları listesini tanımadığı için çok eleştirmiş, ‘Hükümetin fazlaca çeşitli semptomları tanımayı reddetmesi ve izolasyon tavsiyesi ve testlerini bırakmayı reddetmesi, muhtemelen bugün gördüğümüz inanılmaz sayıda hadiseyi etkiliyor” demişti.

ÜLKEDEN ÜLKEYE SEMPTOM LİSTESİ DEĞİŞİYOR

Dünya Sıhhat Örgütü, NHS’nin listesine almadığı 13 belirtiyi corona virüsü semptomu kabul ediyor. Bunların içinde, ayak ve el parmaklarında kızarıklık yahut renk değişikliği, gözlerde kızarıklık ve yanma, göğüs ağrısı ve konuşma, hareket kaybını içeriyor.

Avrupa Hastalık Tedbire ve Denetim Merkezi de 12 semptomu listelerken, Almanya 14’ü kabul ediyor.

COVID BELİRTİLERİNİN TAM LİSTESİ

NHS’nin güncellenmiş listesine göre, yetişkinlerde Covid belirtileri şunları içeriyor;

– Yüksek sıcaklık ve titreme
– Daima öksürük ve öksürük nöbetleri
– Koku ve tat kaybı/değişiklik
– Nefes darlığı
-Yorgun ve bitkin hissetmek
-Vücut ağrıları
-Baş ağrısı
-Boğaz ağrısı
-Burun tıkanıklığı ve burun akması
-İştah kaybı
-İshal
-Hasta ve kırgın hissetmek

Okumaya devam et...
 
Üst