Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlar uyardı: Biroldukça insan kalp rahatsızlığının farkında değil

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiliz araştırmacılar, ölümcül kalp rahatsızlığıyla yaşayan insanların sayısının yirmi yılda yaklaşık dörtte üç oranında arttığı konusunda uyarıyor.

Leeds Üniversitesi’nden bilim insanları, ölümcül kalp hastalığı riskiyle yaşayan yüz binlerce insan olduğunu lakin bu bireylerin riskleri bilmediğini, hastalığın sebepleri içinde da yaşlanan nüfusun ve obezitenin tesirli olduğunu söylüyorlar.

Sun’da yer alan habere nazaran, araştırmacılar, ölümcül kalp rahatsızlığına sahip insanların sayısının en yaygın dört kanser tipine (meme, prostat, akciğer ve bağırsak) sahip insan sayısını geçtiği konusunda uyarıyor.

Leeds Üniversitesi’nden uzmanlar, 1998 ve 2017 yılları içinde yıllık kalp ritim bozukluğu olaylarını hesaplamak için İngiltere’deki 3.4 milyon şahıstan gelen aile hekimliği ve hastane datalarını tahlil etti. Araştırmacılar, olaylardaki artışın temel olarak yaşlanan ve daha sıhhatsiz bir hale gelen nüfustan kaynaklandığını söylemiş oldu.

Araştırma İngiliz Kalp Vakfı tarafınca finanse edildi ve The Lancet Regional Health’te yayınlandı.


BELİRTİLERE DİKKAT…

İngiliz Kalp Vakfı’nın Tıbbi Yöneticisi Profesör Sir Nilesh Samani, “Şu anda kalp ritim bozukluğu ile yaşayan insan sayısındaki büyük artış şaşırtan ve buna ek olarak, daha birfazlaca insan da kalbinde felç riskine sahip olduğunun farkında olmayacak.”

Sadece İngiltere’de yıllık kalp ritim bozukluğu (atriyal fibrilasyon) tanısı, 1998’de 117.880’den yüzde 72’lik bir artışla 2017’de 202.333’e ulaştı.

Kalp ritim bozukluğu, tüm felçlerin üçte birinden sorumludur ve ayrıyeten kalp yetmezliği riskini artırır. Ayrıca kimi uzmanların beyinde görünen ve bunamayı tetikleyebileceğini düşündüğü kan pıhtılarına da niye olabilir.

Rahatsızlığın belirtileri içinde çarpıntı, halsizlik, yorgunluk, sersemlik hissi, baş dönmesi ve nefes darlığı yer alıyor.

Okumaya devam et...
 
Üst