Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlar uyardı: Toplumsal medya cinsel hayata ziyan veriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni bir çalışmaya göre; her gün Instagram, Twitter ve TikTok’ta saatler geçiren bayanlar daha düşük libidoya sahip ve daha az orgazm oluyor.

Akıllı telefonlarla birlikte toplumsal medya platformlarına ulaşmak her an her yerde mümkün hale gelirken bir hayli kişi için toplumsal medyada vakit geçirmek bir gece ritüeli haline geldi. Hatta son senelerda birçok çift yatarken eşlerini/partnerlerini öpmek istediğinde onları ellerinde telefonla buluyor.

Ne var ki internette epey fazla vakit geçirmek bağlantı üzerinde son derece olumsuz tesirlere sahip olabilir. Hatta araştırmalar cinsel hayatı bile mahvedebileceğini buldu.

Portekizli araştırmacılar, Instagram, Twitter ve TikTok üzere sitelerde her gün saatler geçiren bayanların, bu platformlarda daha az vakit geçiren bayanlara nazaran daha düşük libidoya sahip ve daha az orgazm olduklarını ortaya çıkardı. Bu ortada adamların de daha sıkıntı uyarıldıklarını ve cinsel doyumlarının daha düşük olduğunu buldular.


EŞLERE İLGİ AZALIYOR

Bilim insanları, sevilen birinin telefonda vakit geçirmek için ihmal edildiğini ve bunun da düşük ruh haline niye olduğunu söylüyor.

İngiltere’de yaklaşık 54 milyon insan akıllı telefon kullanıyor ve King’s College London tarafınca geçen yıl yayınlanan bir rapor, genç yetişkinlerin üçte birinden çoksının akıllı telefon bağımlılığı belirtileri gösterdiğini ortaya koydu.

Lizbon’daki Uygulamalı Psikoloji Enstitüsü’ndeki araştırmacılar, araştırmanın bir modülü olarak yaklaşık 2.000 kişiyi inceledi. 20’li yaşların ortalarında ve uzun periyodik bağlantı ortasında olan iştirakçilere toplumsal medya sitelerinde ne kadar vakit geçirdikleri ve aşk hayatlarının kalitesi soruldu.

Raporda, araştırmacılar şunları söylemiş oldu: “Sosyal medyanın çok kullanması, eşlere gösterilen ilgiyle rekabet ediyor ve bu da münasebette yakınlık eksikliğine yol açıyor ve bu da cinsel fonksiyonun azalmasına niye oluyor.”

Araştırmacılar, toplumsal medyanın bağımlılık yapan kullanmasının yalnızlığı artırabileceğini ve cinsel fonksiyonu bozabileceğine de dikkat çektiler.

Okumaya devam et...
 
Üst