Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlar uyardı: Uygun hissediyorsanız fakat cildinizde bu belirtiler var ise Omicron olabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiliz bilim insanları ve uzmanlar, Omicron varyantıyla birlikte son devirde düzgünce yayılan corona virüsünün ciltteki zımnî belirtilerini kamuoyu ile paylaştı. Uzmanlar, “Bu belirtiler var ise test olun” yorumunu yaptı.

Yepyeni corona virüsünden epeyce daha farklı semptomları olan Omicron varyantı ile ilgili dikkat cazip bir ihtar İngiltere’den geldi…

İngiltere’nin epeyce okunan tabloid gazetelerinden Daily Express, resmi yetkililer ve ZOE isimli araştırma kümesinin teklif ve ihtarlarını okurlarıyla paylaştı. Omicron varyantının, Wuhan’dan çıkan corona virüsünden hayli daha farklı belirtileri olduğuna dikkat çeken gazete, uzmanların epeyce daha az bilinen semptomlarını gündeme getirdi.

İngiltere’de Covid-19’a yakalanan şahısların dahil olduğu anket çalışması ZOE Covid Çalışma programından çıkan sonuçlarda ise biroldukca insanın umursamadığı birtakım semptomların Omicron varyantına işaret ettiği açıklandı.

Daily Express’in haberinde, “Özellikle Omicron varyantı tespit edilenlerde 6 deri hastalığı giderek yayılmaya başlanıyor” denilerek 6 semptoma dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.

Bu semptomlar ise Covid-19 ayağı, çatlak yahut şişmiş dudak, kuru cilt, isilik, kurdeşen ve perniyo olarak da bilinen chilblain olarak sıralandı.

COVID-19 AYAĞI

Makalede, “Resmi makamlar, Covid-19 ayağı olarak bilinen ve ayakta şişme ve kabarcıkların oluşmasına sebep olan bu cilt hastalığını resmi semptomlardan biri olarak görmüyor. Ancak Covid-19’a yakalananlarda bu durumdan çoğunlukla şikayet ediliyor” denildi.


İngiliz makamlar tarafınca resmi bir semptom olarak görülmeyen “Covid-19 parmağı” son devirde çoğunlukla gündeme gelmeye başladı.


Bu cilt rahatsızlığının kaşıntı ve ağrı yapabildiği ve ayak parmaklarının rengini değiştirebildiği de açıklandı.

KURU YAHUT ŞİŞ DUDAKLAR

Daily Express’in haberinde, “Omicron varyantı giderek daha da epey gribe benzetildiği için, dudakların çatlaması ve kuruması ve ağrı yaratması kaçınılmaz” yorumu yapıldı.

KURU CİLT

Öte yandan gazetenin görüş aldığı uzmanlar, ciltte kuruluğunun da bir semptom olduğunu duyurdu. Ancak bu cilt kuruluğunun göğüs ve uzunluğunda olduğu kaydedilirken bunun kaşıntıya niçiniyet verebildiği de açıklandı.


Uzmanlar göğüs ve boyun bölgesinde kaşıntılı kabarcıklar konusunda ikazda bulundu.


İSİLİK

İsiliğin vücutta ufak bir alanı kapsadığı ama bedenin rastgele bir noktasında tespit edilebildiğini açıklayan yetkililer, bilhassa el, ayak ve dirseklerde bu rahatsızlığın meydana gelebileceğini duyurdu.

Haberde, bu cilt rahatsızlığının haftalar boyunca sürebileceği de açıklandı.

KURDEŞEN

Daily Express’in haberinde Omicron varyantı bulaşan bireylerde görülen bir öbür cilt rahatsızlığının da ciltte oluşan kurdeşen olduğu açıklandı.

PERNİYO

Öte yandan tıpkı makalede, “Semptomlardan biri de perniyo ya da chilblain’e benziyor. Cildin üzerinde mor yahut kırmızı kabarcıklar oluşuyor. Genelde bu semptom ergenlerde ortaya çıkarken, kaşıntı yaratmıyor” denildi.

Okumaya devam et...
 
Üst