Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlar uyardı: Vitamin terapileri yarardan fazlaca ziyan getiriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Doktorlar, son vakit içinderın gözdesi IV vitamini terapisinin tehlikeli olabileceği konusunda uyardı.

Rihanna, Miley Cyrus ve Chrissy Teigen üzere ünlülerin, IV vitamini terapisi gördükleri fotoğrafları toplumsal medyada yayınlamaları popülerleşmesinde bir artışa yol açarken kimi kliniklerde fiyatı 43 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor.

Ancak Macaristan’daki Semmelweis Üniversitesi’nden Dr. Takács István’a nazaran, bağışıklığı kuvvetlendirdiği, zindelik sağladığı ve hatta akşamdan kalmalığı güzelleştirdiği tez edilen IV vitamini damlaları sıhhati daha da kötüleştirebilir.

Daily Mail’in haberine bakılırsa, uzman, çok dozda rastgele bir vitaminin potansiyel olarak kemikleri zayıflatabileceği ve acı veren böbrek taşlarına niye olabileceği konusunda uyardı.


Chrissy Teigen…


HASTALAR TEDAVİLERİNİ KENDİLERİ SEÇİYOR

Dr. István ayrıyeten IV infüzyonların uzun müddetli Covid-19’u hafifçeletebileceği tezlerini da reddetti ve hastaları, durumlarının düzeldiğini bakılırsameyecekleri konusunda uyardı.

Üniversitede dahiliye ve onkoloji yöneticisi olan Dr. István, “Kanıtlanmamış terapiler ve bu cins damardan vitamin damlaları, altın çağını yaşıyor.”

“Bu, kısmen, sıkışmış sıhhat sistemlerinin ve hastaların sıhhatlerini kendi kendilerine yönetmelerinin bir kararıdur.”

“Uzun vadeli Covid-19’dan muzdarip beşerler, daha düzgün performans ve daha süratli düzgünleşme görmeyi bekleyen atletler yahut daha enerjik yahut formda hissetmek isteyen herkes bu klinikleri nizamlı olarak ziyaret ediyor. Çok azı ilgili risklerin farkında” dedi.


Rihanna’nın yaptığı vitamin terapisi paylaşımı…


YÜKSEK DOZDA ALMAK TEHLİKELİ

Görme, kemik sıhhati ve bağışıklık işlevini desteklediği bilinen A, D ve E vitaminleri ekseriyetle damlalarda bulunur.

Ancak Dr. István, bedenin bu vitaminleri parçalamasının uzun vakit aldığını ve bu niçinle hayli büyük ölçülerde verildiğinde “gerçekten zararlı” olabileceğini söylemiş oldu.

Örneğin, bir sefere mahsus yüksek dozda D vitamini almak, kemik yoğunluğu kaybını tetikleyebilirken aşırı dozda A vitamini de bulanık görme, mide bulantısı, baş ağrısı ve yorgunluğu tetikleyebilir. Dr. István, C vitamini üzere suda çözünen vitaminlerin de yüksek dozlarda böbrek meselelerine niye olabileceği konusunda uyardı.

Uzmanlar, bu tip terapiler yerine; meyve, zerzevat ve et üzere bütün besinlerden varlıklı bir diyetin sıhhate en büyük faydası sağlayabileceğini belirtiyorlar.

Okumaya devam et...
 
Üst