Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzun Covid-19 belirtileri belirtildi: Bu semptomlara rapor verilebilir

Leila

Global Mod
Global Mod
2019’un son haftalarından beri bütün dünyayı paniğe sürükleyen corona virüsünü geçirenlerde görülen “uzun Covid-19” sendromu ile ilgili İngiltere’den açıklamalar geldi. İngiliz yetkililer, “Uzun Covid-19” semptomlarını resmi olarak duyurdu.

İngiliz Ulusal Sıhhat Hizmeti (NHS) corona virüsü geçiren şahıslarda görülen ve haftalarca ya da kimi vakit aylarca devam eden yan tesirler ile ilgili bir açıklama yayınladı. İngiliz medyasında yer alan açıklamada, İngiliz makamlar resmi olarak “Uzun Covid-19” semptomlarını sıraladı.

Yetkililer corona virüsü bulaştıktan daha sonra birtakım hastalarda haftalarca kimilerinde ise aylarca devam eden bu semptomları sıralayarak vatandaşlardan dikkatli olunmasını ve mümkün bir rahatsızlık durumunda sıhhat çalışanlarına başvurulması gerektiğini duyurdu.

Resmi bilgilere bakılırsa İngiltere’de yaklaşık 250 bin kişi en az 1 yıl süren “uzun Covid-19” sendromu yaşarkilk evvelki corona virüsü çeşitlerine göre hayli daha süratli yayılan Omicron varyantı ile bir arada uzun Covid-19’un daha da artacağı öngörüldü.

İngiliz medyası, uzun Covid-19’un belirtilerini de sıraladı. O belirtiler ise şöyle:

– Çok yorgunluk/halsizlik
– Nefes darlığı
– Göğüste ağrı
– Hafıza kaybı ve konsantrasyon sorunu
– Uyku sorunu
– Çarpıntı
– Baş dönmesi
– Karıncalanma
– Eklem ağrısı
– Depresyon/endişe
– Kulakta çınlama/kulak ağrısı
– Mide bulantısı, ishal, karın ağrısı
– İştah kaybı
– Yüksek ateş, öksürük, baş ağrısı, boğaz ağrısı
– Kaşıntı

NHS tarafınca yapılan açıklamada uzun Covid-19’un yan tesirlerinin ve semptomlarının Covid-19’un seyri ile kontaklı olmadığı da açıklandı. Hastalığı yavaşça geçirenlerde de uzun Covid-19 görüldüğü kaydedildi.

Okumaya devam et...
 
Üst