Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzun Covid-19 sendromu ile ilgili kapsamlı araştırma: Corona geçirenlerde cinsel istek ayrıntısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü salgınıyla ilgili dikkat cazibeli datalar gelmeye devam ediyor…

1000 kişinin katıldığı bir anket çalışmasında bilim insanları corona virüsünü atlattıktan daha sonra hala belirti göstererek “Uzun Covid-19 sendromu” yaşayan bireylerin karşılaştığı rahatsızlıkları ortaya çıkardı. Bilim insanları “Uzun Covid-19 sendromu”nun haftalarca ve kimi olaylarda aylarca sürdüğüne de dikkat çekti.

Uzun Covid-19’un en bariz belirtilerinin halsizlik ve nefes darlığı olduğu belirtilirken Profesör Maureen Baker ise İngiliz medyasına konuştu ve yapılan aktüel anketi kıymetlendirdi.

YÜZDE 49’UNDA GÖRÜLÜYOR

Baker, “Halsizlik, beyin sisi ve nefes darlığı üzere bilinen belirtilerin yanı sıra kulakta çınlama, baş dönmesi, ağrı ve kalp çarpıntısı üzere belirtiler de ortaya çıkabiliyor” dedi. Bayanlarda regl döngüsünün değişmesinin de belirtilerden biri olduğu belirtilirken saç dökülmesi, baş ağrısı ve geçmeyen öksürüğün de Uzun Covid-19’un belirtilerinden biri olduğu kayıtlara geçti.

1000 bayanın katıldığı anketin bilgilerinı paylaşan İngiliz medyası bayanların yüzde 49’unun cinsel isteğinin azaldığını da duyurdu. Bayanların yüzde 60’ının ise “Uzun Covid-19″la kontaklı olarak uyku sorunu yaşadığı açıklandı.

Okumaya devam et...
 
Üst