Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzun Covid-19’da yeni belirti çıktı: Uzmanlardan ikaz

Leila

Global Mod
Global Mod
Bilim insanları corona virüsü salgını geçirenlerde görülen “uzun Covid-19” sendromunda yeni bir belirti oluştuğunu duyurdu.

Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan ve uzmanların “kış ayları yaklaşırken hadise sayıları artabilir” ikazında bulunduğu corona virüsü salgınıyla ilgili kaygı yaratan bir araştırma daha yapıldı…

Corona virüsü geçiren şahıslarda güzelleştikten daha sonra bile görülen “uzun Covid-19” sendromunu inceleyen Hammersmith Hastanesi ve Imperial College London’dan bilim insanları bu sendromun yeni belirtileri olduğunu deklare etti. Bilim insanları uzun Covid-19 geçiren şahıslarda kalp çarpıntısı görüldüğünü tespit etti.

Uzun müddetler boyunca oturduktan daha sonra ayağa kalktığı vakit uzun Covid-19 geçirenlerde kalp çarpıntısı olduğu belirtilirken göğüste ağrı, baş dönmesi ve halsizlik görüldüğü de aktarıldı.

Otonom hudut sisteminde bu sorunun yaşandığını belirten bilim insanları, bu çeşit belirtileri olan hastaların dikkatli olması gerektiğini söylemiş oldu.

University College London’da bakılırsavli bilim insanları uzun Covid-19’un 200’den çok belirtisi olabileceğini söylerken beyin sisi ve halsizliğin en bariz ve berbat yan tesir olduğunu da lisana getirdi.

Bazı araştırmalarda ise Covid-19’un otoimmün rahatsızlığı olduğu ve Parkinson hastalığına benzediği kaydedildi.

Okumaya devam et...
 
Üst