Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Varis

Leila

Global Mod
Global Mod
Varis, bacak toplardamarlarındaki genişlemedir. Bacaklardaki toplardamarlarda bulunan kirli kanın yer çekiminin bilakis olarak akciğerlere taşınıp temizlenmesi için, ismi geçen bu toplardamarlarda kapaklar vardır. Bu kapaklar bacak toplardamarlarındaki kanın akciğerlere ulaşmasında hayli kıymetli bir rolü vardır. Lakin varis geliştiğinde
damarlardaki kapaklar işlevini kaybeder ve kan bacaklarımızda göllenmeye başlar. Varis hastalığı kıymetli bir halk sıhhati meselesidir. Toplumumuzda görülme sıklığı % 20 – % 40 içinde değişir. Varisin bir fazlaca sebebi vardır ;
– Genetik faktörler
– Cinsiyet ( bayanlarda daha sık görülür)
– İleri yaş
– Çok kilo
– Hareketsiz yaşam
– Gebelik
– Travmalar
– Uzun periyodik ayakta çalışma

3 Tip Varis vardır;
– Büyük uzunluk varisler
– Orta uzunluk varisler
– Kılcal varislar
Her 3 varis tipi de ameliyatsız tedavi edilebilinir. Orta ve büyük uzunluk varisler tedavi edilmezse hayati risk oluşturan ve tıbbi olarak ‘Pulmoner emboli’ diye isimlendirdiğimiz akciğer damarlarında pıhtıya niye olabilir. Kılcal varisler ise kozmetik açıdan sorun oluşturan varislerdir.
Varis tedavisi ;
– Ameliyat: uzun yıllardır uygulanan klasik sistemdir. Fakat günümüzde pek tercih edilmemektedir.
– Lazer tedavisi
– Ranyofrekans yöntemi
– Yapıştırma yöntemi
– Köpük tedavisi ve skleroterapi
Aktüel varis tedavileri içinde en sık başvurulan yol köpük tedavisidir. Ayrıyeten skleroterapi de sık kullanılan tedavi biçimlerindendir.
Tüm bu tedavi hallerine ilaveten varis çorabı, hastanın ülkü kiloya gelmesi de tedavide değerli yardımcı formüllerdir.

Okumaya devam et...
 
Üst