Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Vocento, dijital ve çeşitlendirme işlerini daha derinlemesine inceleyecek

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Vocento başkanı Ignacio Ybarra, şirketin Bilbao'da düzenlenen hissedarlar toplantısında, son yıllarda dönüşümün anahtarı olan dijital ve çeşitlendirme işlerini derinleştirmek için iletişim grubunun stratejik tasarımını sürdürme hedefini yineledi ve zaten gelirin %46'sına katkıda bulunuyorlar. Toplantıda, hisse başına yaklaşık 0,045 avro olmak üzere toplam 5,5 milyon avroluk temettü dağıtılması onaylandı; bu, 2023 net kârının tamamının – 4,26 milyon avro – rezervlerden ek bir miktarla birlikte hissedar ücretlerine tahsis edilmesi anlamına geliyor. Toplantıya şirket sermayesinin %81,23'üne sahip olan pay sahipleri doğrudan veya vekaleten katılmıştır.


Ignacio Ybarra konuşmasında, şirketin maliyet sınırlama sürecini sürdürdüğü karmaşık bir ortamda, 2022 rakamlarına göre %5,1 artışla toplam 362,3 milyon Euro'luk toplam gelirin kaydedildiği geçen yılki mali yıla değindi. &Rosàs ajansının konsolidasyon kapsamına dahil edilmesine ek olarak, çeşitlendirme ve dijital işletmelerin ilerlemesine yönelik kararlılık, gelir artışına kararlı bir şekilde katkıda bulundu. Vocento'nun birkaç yıl önce İspanya'da öncü rol üstlendiği dijital abonelikler, geçtiğimiz mali yılda gelir tablosuna katkısını %28 oranında artırdı.

Marta Elorza Trueba bağımsız olarak grubun yönetim kuruluna katılıyor

“Orta” borç



Grup, 2023 yılında bir önceki toplantıda açıklanan taahhütler dahilinde, bir önceki yıla göre %2,9 artışla 34,5 milyon Euro FAVÖK elde etti. Yıl, cumhurbaşkanının “ılımlı” olarak tanımladığı 15,1 milyon avroluk net mali borçla kapandı.

Başkan «FAVÖK'ün %30'dan fazlası yeni işletmelerden, gelirin %46'sı ise dijital ve çeşitlendirmeden geliyor»

Geleceğe bakan Ybarra, şirketin olumlu evrimine olan inancını gösterdi. Yönetim kurulu, “geçiş süreci” olarak adlandırdığı süreci yönetmek için, CEO olarak görevi devralan Iñaki Arechabaleta'ya güvendi: “Iñaki, kanıtlanmış geçmiş performansından daha fazlasına sahip, evin bir erkeği. “30 yıl önce Vocento'ya katıldı ve bugün olduğumuz grup olmamıza önemli bir katkıda bulundu.” Başkan ayrıca, bu Salı günü Arechabaleta'ya bayrağı devreden “13 yoğun ve karmaşık yıl” için grubun şimdiye kadar CEO'su olan Luis Enríquez'e de teşekkür etti. Enríquez, geçen yılın ana rakamlarını analiz ettikten sonra, 2011 yılında yönetimin başına geçmesinden bu yana Vocento'nun gelişimini gözden geçirdi ve bu yıllarda geliştirilen çeşitlendirme sürecine özel bir vurgu yaptı. Ayrıca grubun 1000'den fazla gazetecisinin çalışmalarını takdir ettiğini de göstermek istedi.


Konseye dahil olma



Toplantıda hissedarlar tarafından onaylanan anlaşmalar arasında, son sekiz yıldır şirketin yönetim organında görev yapan Carlos Delclaux'nun yerine Marta Elorza Trueba'nın bağımsız üye olarak yönetim kuruluna dahil edilmesi de yer alıyor. Elorza, Deusto Ticaret Üniversitesi'nden Ekonomi ve İşletme Bilimleri diplomasına sahiptir ve profesyonel kariyerine Arthur Andersen firmasının denetim alanında başlamış, daha sonra Banco Santander grubuna yönetici olarak katılmıştır. Halen OpenBank'ın bağımsız yöneticisi ve Risk, Düzenleme ve Uyum Komitesi'nin başkanıdır. Aynı zamanda Santander Tüketici Finansmanı ve Açık Dijital Hizmetler'in bağımsız yöneticisidir. Bu atamayla Vocento ilk kez yönetim kurulundaki kadınların yüzde 40'ı barajını aşacak ve bağımsız olarak sınıflandırılanların tamamı da kadın.

Grup başkanı ayrıca hissedarlar toplantısındaki konuşmasının bir bölümünü sürdürülebilirlik planlarına uygun olarak kaydedilen ilerlemeyi detaylandırmaya ayırdı; enerji tüketiminin %46,55'i halihazırda yenilenebilir kaynaklardan geliyor ve üretilen atıkların %98,49'u geri dönüştürülüyor. onun faaliyeti. Eşitlik planlarında üstlenilen taahhüt kapsamında grup çalışanlarının %44,65'inin kadın olduğu da vurgulandı.
 
Üst