Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yatağa bağımlı hastalar için birinci kere meskende sıhhat raporu düzenlendi

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanlığınca başlatılan uygulama kapsamında, yatağa bağımlı hastalara manzaralı görüşme sistemiyle birinci defa konutta sıhhat raporları düzenlendi.

Bakan Fahrettin Koca, şubat ayında yaptığı açıklamada, yatağa ve aygıta bağımlı hastaların sıhhat konseyi raporlarının meskenlerinde de düzenlenmesine imkan sağlayacak uygulamanın Bilecik, Sinop ve Tunceli’de pilot olarak başlatılacağını deklare etti.

Bu kapsamda konutundan çıkamayan hastalar için birinci uzaktan sıhhat konseyi raporları düzenlenmeye başladı.

MANZARALI GÖRÜŞME METODU KULLANILIYOR

Uygulamanın birinci örneği, Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde yaşayan yatağa bağımlı hasta Şerife Gölge’ye verilen rapor oldu.

Konutundan çıkamayan Gölge ile vilayetteki sıhhat şurası içinde, meskene giden sıhhat çalışanlarının takviyesiyle uzaktan manzaralı görüşme gerçekleştirildi. Şura, bu toplantıda hastayı kıymetlendirerek Durum Bildirir Formu düzenledi.



Hasta Şerife Gölge ve yakınları, uygulamayla konuttan çıkmak zorunda kalmadan sıhhat konseyi raporu hizmetini alabildi.

Gölge’nin yakınları da aldıkları çevrim içi hizmetle hem hastanın tıpkı vakitte kendilerinin yorulmadan, ıstırap çekmeden rapor süreçlerinin çözülmesinden duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.

Öte yandan Düzce’de de bir daha uzaktan görüşme usulüyle konutundan çıkamayan yatağa bağımlı bir hastanın sıhhat şurası raporu süreçleri gerçekleştirildi.

KİMLER İÇİN KONUTTA SIHHAT ŞURASI RAPORU VERİLEBİLİYOR?

Pilot olarak üç vilayette devam eden ve kısa müddette Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanan uygulamayla teşhisini almış ve izlemi yapılmış yatağa bağımlı hastaların meskenden çıkmak zorunda kalmadan süreçlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Yatağa/cihaza bağımlı konutundan çıkamayan hastaları kapsayan uygulama kapsamında erişkinler için engelli sıhhat heyeti raporu ile hastaların mama, bez, ilaç, tıbbi aygıt muhtaçlıkları için gerekli olan durum bildirir sıhhat şurası ve tek tabip raporları düzenleniyor.

Okumaya devam et...
 
Üst