Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yazın en başarılı destinasyonları Bask Bölgesi, Galiçya ve Asturias, salgının yüzde 25 üzerinde

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bu yazın en büyük kazananları Yarımadanın kuzeyindeki destinasyonlar oldu. Turizm derneği Exceltur’un bu Salı günü sunduğu rakamlara göre, Cantabria kıyılarında ortalama %25’in üzerinde bir büyüme yaşandı. Bu rakamlar, kuzeydeki toplulukların bu son derece olumlu dengesinin sıcak hava dalgalarına daha az maruz kalmalarından kaynaklandığının altını çiziyor. .


Spesifik olarak Bask Bölgesi, pandemi öncesi 2019 yazına kıyasla %27,4 artışla satışlarını en çok artıran özerk topluluk oldu. Onu %27 ile Galiçya ve %26 ile Asturias takip ediyor. Cantabria da bu grup içinde yarımadanın kuzeyinde öne çıkıyor ve Exceltur’un sunduğu rakamlara göre 2019 rakamlarının %15,6 üzerinde.

Yine de işverenler, en çok turistin geldiği destinasyonların bir kez daha klasik olan Balear Adaları, Kanarya Adaları, Valensiya Topluluğu ve Katalonya olduğunu teyit ediyor, ancak kuzeydeki toplulukların özellikle turizm açısından olumlu dengesinin altını çiziyorlar. Sadece yerli turistlerin değil, pandemi öncesine göre çok daha fazla yabancının da gelmesi nedeniyle 2019 yılının aynı döneminde sundukları turist verileri.

Exceltur, üçüncü çeyreğe ilişkin iyi verilerle yılın sektör açısından beklenenden daha iyi biteceğini hesaplıyor. Turizm bu yıl, 2019 faaliyet seviyelerinin %16,3 üzerinde toplam 183 milyar euro gelir elde edecek. Bu tahmin doğrulanırsa, turizm 2022’de başlayan toparlanma yolunu pekiştirecek ve sektörün İspanyol ekonomisine yaptığı katkının geri dönmesini mümkün kılacak. GSYİH’ya nihai katkısı %12,6 olacak şekilde sağlık krizi öncesindeki seviyelere geriledi.

Yaz, büyük ölçüde enflasyonist bağlam ve talebin gücü nedeniyle, 2019’a kıyasla %17,3’lük bir büyümeyle İspanya’daki turizm faaliyetinin olumlu gelişimini hızlandırdı. Ancak fiyat artışını ortadan kaldırdığımızda turizm GSYH’si, pandemi öncesi yaza kıyasla ancak %2,4 oranında artış gösteriyor. Bu nedenle işverenler, maaş maliyetlerinin halihazırda 2021’dekinin neredeyse %20 üzerinde olması, yakıt, elektrik ve gaz fiyatlarının ise neredeyse %40, yani %26 daha yüksek olması nedeniyle marjları artırmanın zor olduğunun farkında.

Eylül ayını 2019’un aynı ayına göre 134.000, bir yıl öncesine göre ise 102.000 daha fazla işçiyle kapatan sektörde en dikkat çeken noktalardan biri istihdam yaratılması. Benzer şekilde, İşgücü Reformu’ndan önce %35’i aşan geçici istihdam oranı, ekonomi ortalamasının (%8) beş puan altında olan geçici istihdam oranıyla daha istikrarlı işe alım teşvik edilmektedir.
 
Üst