Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yeni MİT dizisi: Sipahi dizisi oyuncuları ve karakterleri!

Beykozlu

New member
Show TV ekranlarının yeni savlı üretimi “Sipahi”, bu akşam başlıyor…

Yapımını CNP Film’in, yapımcılığını Mehmet Canpolat ve Sadi Canpolat’ın üstlendiği Sipahi dizisi, oyuncu takımı ve öyküsüyle de merak uyandırdı.

Sipahi’nin kuvvetli oyuncu takımında; Sinan Tuzcu, Başak Gümülcinelioğlu, Erkan Bektaş, Nurettin Sönmez, Çağdaş Onur Öztürk, Serhat Nalbantoğlu, Emre Bulut, Beğenilen Okur, Seçkin Andaç Çam, Zeynep Oymak, Berrin Arısoy, İsmail Düvenci ve Selçuk Borak üzere başarılı isimler yer alıyor.

Sipahi dizisinin konu olarak, Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın yetiştirdiği yetenekli bir takımın yaşadıkları olayları ele almaktadır.

İzleyiciler, hangi oyuncu hangi karakteri oynayacak merak ediyor. İşte Sipahi dizisinin oyuncuları ve karakterleri…


Kaan Yıldırım – Korkut Ali Türkoğlu

Korkut Ali Türkoğlu MİT’te bakılırsav alan genç ve başarılı bir saha işçisidir. Dedesi ve babası da bir MİT çalışanı olan Korkut Ali bir birçok yurt haricinde olmak üzere sayısız vazifede üstün muvaffakiyetler elde etmiştir.

Korkut Ali’nin ömrü Avusturya’da takip ettiği bir casusun öldürülmesi daha sonrası değişir. Korkut Ali bu casusun telefonunu alır ve ortasından kurtardığı datalar ile Habtor Bin Said ve Goran Losic’in izine ulaşır. Korkut Ali’nin üzerine aldığı bu mecburî nazaranvde en büyük yardımcısı Habtor’la geçmişte uğraş etmiş, eski MİT çalışanı Yıldırım olacaktır.

Özge Gürel – Canan Doğan

Canan Korkut Ali’nin aksine disiplinli ve kurallara uyan bir terörle çaba komiseridir. Canan Antalya’da doğup büyüse de anne babası ayrıldıktan daha sonra İstanbul’a taşınmış bir yandan kız kardeşine annelik yapıp bir yandan da mesleğinde büyük muvaffakiyetler elde etmeyi başarmıştır. Bu güne kadar hoşluğunu daima devleti için kullanan Canan’ın tek aşkı iş aşkı olmuştur. Ta ki Korkut Ali’den etkilendiğini anlayana dek.

Kerem Alışık – Yıldırım Zafer Bozok

Yıldırım Bozok Ulusal İstihbarat Teşkilatının eski emektarlarındandır. Şimdilerde Yıldırım’ın geçmişteki başarılı operasyonları MİT Okulu’nda ders olarak okutulmaktadır. Habtor Bin Said tarafınca karısı öldürülen Yıldırım Bozok büyük uğraşlar daha sonrasında Habtor Bin Said’i sıkıştırmış ve öldürmüştür. Haptor’dan intikamınu aldığını düşünen Yıldırım kızı Ada için bakılırsavinden ayrılarak emekli olur ve kendine Sapanca’da hoş bir hayat kurar; lakin Yıldırım’ın sakin ömrü Korkut Ali’nin gelerek Habtor Bin Said’in yaşadığını söylemesi ile değişir ve Yıldırım yarım kalan işini bitirmek için tekrar bakılırsave döner.

Sinan Tuzcu – Goran Losic

Goran Losic dünyanın en güçlü Sırp ailesinin oğludur. Elinde ki para gücü ile dünyayı manipüle edebilen Garan Losic öz kimliğini gizlemekte ve dünyaya kendisini Thomas Hartman olarak tanıtmaktadır. Acımasız ve itidalli bir adam olan Goran Türkiye’yi manipüle etmek için Habtor Bin Said isimli maşasını kullanır. Dünyayı yönetme gayesi ile yola çıkan Goran Losic bu emeli uğruna ölmekten ve öldürmekten çekinmeyecektir. Hartman Vakfının eğitmenlerinden Narin’e aşık olan Goran Narin’i elde etmek için Yıldırım ile çaba etmek zorunda kalacaktır.

Erkan Bektaş – Habtor Bin Said

Habtor İran asıllı bir terörist başıdır. Goran’ın maşası olan Habtor vaktinde Yıldırım Bozok ile karşı karşıya gelmiş ve fazlaca büyük bir yanılgı yaparak Yıldırım’ın karısını öldürmüştür. Goran’ın gücü ile Türkiye’yi bir birine katmayı amaçlayan Habtor Yıldırım’ın yaşadığını öğrenmesi daha sonrası sıkıntı vakit içinder yaşar. Bu süreçte tek desteği karısı Jasmin’i de kaybeden Habtor’un bir de kızı Dora’nın hastalanır ve üst süte Habtor yanlışlar yapmaya başlar.

Çağdaş Onur Öztürk – Yusuf Çetin

Yusuf MİT teşkilatının yetiştirdiği en değerli istihbarat casuslarından biridir. Evli ve ergen bir çocuğu olan Yusuf’un en büyük korkusu vatanına ve ailesine ziyan gelmesidir. pek zeki bir adam olan Yusuf aslen Karadeniz’lidir ve bölge insanına has özel bir kıvrak zekası vardır.

Başak Gümülcinelioğlu – Ezgi Sancak

Ezgi Srebrenista katliamında ailesini kaybettikten daha sonra Fahrettin’in de ortasında bulunduğu bir grup tarafınca kurtarılarak Türkiye’ye getirilen bir Boşnak kızıdır. Boğaziçi’nde Psikoloji eğitimi alan Ezgi Fahrettin’i kendi dedesi üzere sever. Ali üzere Ezgi de MİT’e girmeyi başarmıştır. Çok âlâ dövüş ustası olan Ezgi için duygusal zayıflığa asla yer yoktur. Ezgi hoşluğu ve zekası ile gruba büyük katkı sağlayacak bir bayandır.
 
Üst