Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yunanistan’da Batı Nil Virüsü hadiselerinde ürküten artış

Leila

Global Mod
Global Mod
Yunanistan’da Batı Nil Virüsü olay sayısı 160’a yükseldi. Ülkede virüs kaynaklı ölenlerin sayısı ise 14 oldu.

Yunanistan Ulusal Halk Sıhhati Örgütü’nden (EODY) yapılan açıklamada, BNV olayları ve ölümlerinin artmaya devam ettiği açıklandı.

Ülkedeki hadise sayısının 160’a çıktığı aktarılan açıklamada, şu ana kadar 14 kişinin de virüs niçiniyle öldüğü kaydedildi.

Açıklamada, olaylardan 98’inin menenjit üzere merkezi hudut sistemini etkileyen rahatsızlıklardan şikayetçi olduğu, 62’sinin ise yavaşça semptomlar gösterdiği yahut hiç belirti göstermediği vurgulandı.

EODY, 30 Ağustos prestijiyle ülkede 123 BNV olayı ve virüse bağlı 11 vefat kaydedildiğini bildirmişti.


BATI NİL VİRÜSÜ

Genellikle “Culex” cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşan BNV’den korunmak için rastgele bir aşı bulunmazken sivrisinek ısırıklarına karşı korunma tavsiye ediliyor.

Sivrisineğin ısırdığı andan itibaren kuluçka müddetinin 2 ile 14 gün içinde değiştiği, bağışıklığı zayıf olanlarda bu müddetin 21 güne çıktığı belirtiliyor. Virüsün bulaştığı bireylerin yaklaşık yüzde 80’inde rastgele bir belirti görülmediği, hastaların yaklaşık yüzde 20’sinde ateş, halsizlik, bulantı-istifra, baş ve kas ağrısı üzere semptomların görüldüğü söz ediliyor.

BNV hadiselerine sıklıkla Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Batı Asya’da rastlanıyor.

Okumaya devam et...
 
Üst