Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

1 Nisan 2025'ten itibaren 480 Euro'ya kadar işsizlik maaşı almak ve toplamak mümkün olacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çalışmak ve işsizliği toplamak gelecek yılın 1 Nisan'ından itibaren gerçek olacak. Hükümetin, iyileştirmeler getirdikten ve 52 yaş üstü kişilere yönelik katkı paylarındaki kesintiyi ortadan kaldırdıktan sonra yakında Kongre'ye geri getireceği işsizlik yardımı reformu, ilk kez işsizlik yardımlarının hem sosyal yardım hem de primli olarak 180 gün boyunca sürdürülmesine olanak tanıyacak. Bu gazetenin eriştiği ve muhtemelen işverenlerin değil, sendikaların onayını alacak olan yasa tasarısına göre, “işe dönüşü teşvik etmek amacıyla” tam zamanlı istihdamdan vazgeçildi. Şimdiye kadar, üç aydan uzun süreli bir sözleşme imzalayan veya yarı zamanlı bir işi kabul eden 52 yaş üstü bir alıcı olmadığı sürece bu yasaktı.


Elbette işsizlerin işgücü piyasasına girerken katkı payı ödemesinin bir kısmını almaya devam edebilmeleri için bir dizi şartı yerine getirmeleri gerekecek. Birincisi, bir veya daha fazla iş ilişkisinde, tam zamanlı veya yarı zamanlı bir işle uyumlu hale getirilebilmeleri için en az bir yıldır işsiz olmaları gerekir; ancak bu, bir çalışan olarak değil, bir çalışan olarak olmalıdır. serbest meslek sahibi biri olarak. İkinci koşul ise brüt aylık maaşın hiçbir zaman Kamu Gelir Göstergesi'nin (Iprem) %225'ini aşamamasıdır; bu şu anda ayda 1.350 avroyu aşmamak anlamına gelmektedir.

Bu uzun süreli işsizlerin alacağı miktar, sahip oldukları sözleşme türüne (tam zamanlı veya yarı zamanlı ve çalışma saatlerinin yüzdesine bağlı olarak) ve işsiz kaldıkları sürenin uzunluğuna bağlı olarak değişecektir. Böylece, 13 ila 15 ay arasında işsizlik biriktirip tam zamanlı bir işe girenler, 180 gün boyunca Iprem'in %80'ini (şu anda yapılandırıldığı şekliyle ayda 480 Euro) alacak; 16 ila 18 ay boyunca orada kaldıklarında Iprem'in %60'ını (ayda 360 Euro) alacaklar; 19 ila 21 ay arasında işsiz kaldıklarında, yardımları Iprem'in %40'ına (240 avro) düşecek ve 22 ila 24 ay arasında miktar 180 avro olacak.

Yarı zamanlı çalışan uzun süreli işsizler, çalıştıkları saatlere ve Kamu İstihdam Kurumu'na (SEPE) kayıtlı oldukları süreye bağlı olarak, birinci ile ikinci gün arasında olduğu sürece 450 avro ile 90 avro arasında kazanç elde edecekler. işsizliğin yılı.


Çalışma Bakanlığı, geçen Aralık ayında onayladığı kanunda sübvansiyon için önerdiği istihdama uygunluk modelinin aynısını altı ay (180 gün) süreyle ve çalışılan süreye göre aynı ücretle pratikte tekrarladı. işsizlik ve çalıştıkları gün.


Daha fazla yararlanıcı



Hükümetin sendikaların talebi üzerine yasa taslağına getirdiği diğer değişiklikler arasında, 52 yaş üstü kişiler için %125'lik katkı payının korunmasına ek olarak, sübvansiyonun toplumsal cinsiyete dayalı şiddet mağduru kadınlara ve geri dönen göçmenlere uzatılması ve ayrıca İnsanların yarı zamanlı bir sözleşmeyle aldıkları sübvansiyon miktarlarını tam olarak alabilmeleri için nasıl eşitleyecekleri.

Buna ek olarak, Iprem'in şu anki %80'i yerine %95'ini toplamak için ilk altı aydaki yardımın ayda 90 avroya çıkarılması (480 avroya kıyasla 570 avro) gibi halihazırda dahil edilen iyileştirmeler de korunuyor; ikinci yarıyılda Iprem'in %90'ına (540 Euro) yükseltin ve kalan süre boyunca mevcut %80'de (480 Euro) bırakın.

Benzer şekilde, tüm potansiyel çiftçiler ve aile sorumluluğu olmayan 45 yaş altı kişiler gibi yeni gruplara da genişletilmesiyle yararlanıcılar önemli ölçüde artacaktır.
 
Üst