Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

2015 yılından bu yana Leon'da kapatılan şubelerin %62'si kırsal bölgelerde kapandı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Kırsal kesimlerin, özellikle de Leon'un en büyük sorunlarından biri: finansal dışlanma. Leon'da son yıllarda kendi kasabalarındaki veya belediyelerindeki banka şubelerinin nasıl kapandığını gören birçok kasaba var ve bu da kasabadaki yaşamı zorlaştıran bir unsur daha.


2015'ten bu yana, León eyaletindeki kırsal bölgelerde (Alfoz de León hariç nüfusu 20.000'den az olan tüm kasabalarda) faaliyet gösteren banka şubelerinin neredeyse yarısı kapandı ve en son verilere göre 250 ofisten yalnızca 126'ya çıktı. 2023.


Kapanmalar kırsal alanları vurdu



İspanya Bankası tarafından sağlanan bu veriler aynı zamanda bunun hem kırsal bölgelerde hem de şehirlerdeki şubelerin 'çevrimiçi bankacılık' lehine kapatılması yönündeki genel eğilimin bir parçası olduğunu yansıtıyor. Ancak bu aynı zamanda kırsal alanları etkilemeye devam eden nüfus azalmasının da bir yansımasıdır.

Bu sekiz yılda Leon ilinde 428 şube açıkken sadece 228 şubeye ulaşılması boşuna değil. Yani 2015 yılında León ve alfoz'u hesaptan hariç tutarak eyalette daha fazla açık banka ofisi vardı. eyalet genelinde bugüne göre.


Bu 200 banka şubesinin kaybının büyük çoğunluğu, yani %62'si (124), Leon eyaletinin kasabalarında kapandı; 57'si başkent Leon'da (%28,5), 11'i Ponferrada'da (%5,5) ve Leonese başkentinin alfozunun sekizi (% 4).

Bu sekiz yılda Leon'un başkenti 122 operasyonel şubeden sadece 65'e çıktı; Ponferrada'da bu sayı 37'den 26'ya, Leon bölgesinde ise 19'dan 11'e çıktı.


Caja España-Unicaja birleşmesi ve diğer nedenler



Açık banka şubelerinin azalmasındaki bu eğilimi açıklayan bir diğer olgu da kuruluşlar arasındaki birleşmelerdir. Bunlardan en dikkate değer olanı ve León eyaletinde en büyük etkiyi yaratanı, 2018 yılında Caja España'nın Unicaja Banco tarafından devralınmasıdır.

2015 yılında eyalette 108 Caja España şubesi vardı ve şu anda 35 Unicaja ofisi açık durumda. Özellikle kırsal alanlardaki bu azalma, bu dinamiğin bir kısmını açıklıyor, çünkü bu kuruluş şu anda Leon'da en operasyonel şubeye sahip değil: 38 ile CaixaBank'ın daha fazla şubesi var.

Bu birleşmelerden bir diğeri de Santander ve Banco Popular birleşmeleriydi. Her iki kuruluş arasında 2015 yılında 89 şubesi vardı (48'i Santander'den, 41'i Popular'dan) ve bugün Santander'in eyalet genelinde 28 operasyonel ofisi bulunuyor.

Ayrıca Abanca (50'den 32'ye), CaixaBank (47'den 38'e) ve BBVA'daki (42'den 26'ya) kapanışlar da dikkat çekicidir ve Caja Rural adlı bir kuruluş diğer bankalarla ilgili bu genellemeyi bozmaktadır: 14 şubeden 14'e çıkmıştır. Bu dönemde 23.
 
Üst