Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

2024 yılında beklenen ana fiyat artışları

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
2024 yılı ana telekomünikasyon şirketlerinin tarife fiyatlarında, elektrikteki vergi indirimlerinin “kademeli olarak” geri çekilmesi nedeniyle elektrik faturasında, gazın son çare oranında (TUR), bireysel doğal ve doğalgazda artışlarla başlayacak. mektup ve kartpostal göndermek için gerekli pullar.


Selectra’ya göre, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak elektrikteki Katma Değer Vergisinin (KDV) mevcut %5’ten %10’a çıkarılması, fatura maliyetinde ayda yaklaşık iki avroluk bir artış anlamına gelecek hesaplamalar.

0,12 avro/kWh (serbest piyasa fiyatı) üzerinden yaklaşık 190 kilowatt saat (kWh) tüketen bir evi referans olarak alırsak, yıllık KDV’deki artış yaklaşık 25 avroluk bir artış anlamına gelecektir; yıllık ödeme yaklaşık 510 avrodan 534,29 avroya çıkacaktır. Euro.


Elektrik



Aynı şekilde elektriğe bağlı diğer vergilerde de yıl boyunca değişiklik yapılacak. Spesifik olarak, halihazırda askıya alınmış olan Elektrik Enerjisi Üretim Değeri Vergisi (IVPEE) Mart ayına kadar %3,5, Haziran ayına kadar %5,25 olacak ve Elektrik Özel Vergisi (IEE) şu anda 0,5 seviyesinde olacak. %5,1’e kıyasla % – yılın ilk çeyreğinde %2,5 olarak belirlenecek ve %3,8’e çıkacak.


Hükümet tarafından belirlenen ücretler gibi elektrik sisteminin sabit maliyetlerine ilişkin olarak, bunlar 2024 yılı için aynı seviyede kalacak, savaş öncesi seviyelerin %55 altında olacak ve elektro-yoğun geçiş ücretlerinde %80 indirim yapılacak. şirketler. Ulusal Pazarlar ve Rekabet Komisyonu (CNMC) tarafından belirlenen geçiş ücretleri de ortalama %1,1 oranında düşecek.


Enerji



Doğalgazdan elde edilen doğalgazda KDV 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 10 olacak, biyokütle yakıtlarında ise altı ay aynı seviyede kalacak. Isı kaynakları, fosil veya yenilenebilir kökenlerine bağlı olarak aynı modeli izleyecektir.

Düzenlemeye tabi gaz tarifesindeki (TUR) artış sınırı da uzatılıyor – bu da hammadde maliyetinin %15’in üzerine çıkmasını önlüyor, üç aylık artışı yaklaşık %5 ile sınırlıyor – mahallelere özel TUR’un varlığı topluluklar ve bütan silindirinin maksimum fiyatı 19,55 Euro’dur. Spesifik olarak, bütan silindiri 2024 yılında maksimum 15,14 avro fiyatla kurulmaya başlayacak ve bu Ocak ayındaki incelemeye kadar.

Bireysel doğalgazda son kaynak (TUR) oranı ise önümüzdeki 1 Ocak Pazartesi gününden itibaren 1 Ekim’deki bir önceki incelemeden bu yana geçerli olan fiyata göre ortalama yüzde 8,19 oranında artacak.

Spesifik olarak, ortalama bir müşteri için TUR 1 (mutfak ve kullanım sıcak suyu), yıllık faturalarında vergilerle birlikte %11,35’lik bir artış anlamına gelecektir – bu ilk çeyrek için %10 olarak belirlenen KDV ile artış %21 olacaktır. %22,49 – TUR 2’den biri için (mutfak, kullanım sıcak suyu ve ısıtma) vergilerle birlikte yıllık faturalarında %12,69’luk bir artışı temsil edecek – %21’lik KDV ile büyüme %23,95 olacaktı -.


Telekomünikasyon



Movistar ve Vodafone da 2024’te fiyatlarını artıracak; yakınsak ve yakınsak olmayan tüm oran değişiklikleri dikkate alınarak ilkinde ortalama %3,1, güncellemesi 2024’e uygun olan ikincisinde ise ortalama %4,38. Ekim 2022 ile Eylül 2023 arasında hesaplanan ortalama yıllık enflasyon.

Movistar’da fiyat artışı 15 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak, Vodafone’da ise artış kursun ilk çeyreğinde başlayacak.

Digi örneğinde, Romen operatör cep telefonu ürünlerinin çoğu kombinasyonunda fiyatları düşürürken (geri kalanların bakımını yaptı), mobil telefon ve fiber sunanlarda ise fiyatları korudu. Ancak her iki ürün türünde de sundukları gigabayt sayısını artırdılar ve değişiklikler Aralık ayından itibaren uygulanmaya başlandı.


Mühürler



Correos, ağırlığı yirmi grama kadar olan standartlaştırılmış mektupların ve kartpostalların ulusal destinasyonlara gönderilmesi için gerekli pulların fiyatını gelecek yıl 2024 için %5,1 oranında artırarak 0,82 avroya çıkaracak; bu da dört sentlik bir artışı temsil ediyor.

Aynı uluslararası mektup ve kartpostallar, Grönland da dahil olmak üzere (Arnavutluk, Ermenistan, Bosna, Kıbrıs, Gürcistan, Malta, Moldova ve Rusya hariç) Avrupa’ya gönderildiğinde 1,70 avrodan (5 sent artarak) fiyatlandırılacak. Fiyat, 2,1 euro ile Avustralya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Yeni Zelanda ve Rusya’nın olduğu geçen yıla göre değişmedi; ve geri kalan ülkeler için 1,75 euro.

Kamu dışındaki geri kalan hizmetlerine gelince, ulusal paket servisi, geçen yıl hiç artış yapmamasının ardından fiyatlarını bu durumda enflasyonun altında olmak üzere %1,99 oranında artıracak, burofax ise fiyatlarını değiştirmeden koruyacak.


İpotek piyasası



Avrupa Merkez Bankası’nın faiz politikası nedeniyle bir yıl süren yoğun yükselişin ardından 12 ay vadeli Euribor, yılın son döneminde ara verdi ve Aralık ayını %3,679 seviyesinde tamamlayarak Şubat 2009’dan bu yana en büyük aylık düşüşünü kaydetti.

Euribor’un 2024 tahmini, göstergeyi gelecek yılın sonunda %3 ile %4,2 arasında değişen bir aralıkta konumlandırıyor. Funcas ve Bankinter 2024 sonu için en yüksek rakamları öngörürken (sırasıyla %4,2 ve %3,25), Caixabank Euribor’u %3,06 ve Asufin’i %3 olarak tahmin ediyor.

Bu perspektiflerle karşılaştırıcı iAhorro, son çeyrekte bazı göstergelerde ipotek piyasasının toparlanmaya başlamasına neden olan bir yavaşlama yaşandığını ve gelecek yılın 2024’ün “özellikle ikinci çeyrekten itibaren toparlanma yılı” olabileceğini belirtti. yarıyıl.


Toplu taşıma sübvansiyonu



Belirli ulaşım türlerinin ücretsiz yapılmasına veya bölgesel ve yerel ulaşımda indirimlerin kısmen finanse edilmesine yönelik Hükümet tarafından onaylanan yardımın ardından, tüm ulaşım tamamen veya kısmen sübvanse edilecektir.

Özellikle düzenli kullanıcılara yönelik ücretsiz Cercanías ve Media Distancia trenlerinin süresi 2024 yılı boyunca uzatıldı ve bölgesel ulaşımda %50 indirim sağlandı.

Bu, özerk toplulukların %50’lik indirimin %20’sine katkıda bulunmak zorunda olacağı anlamına gelir; böylece Devlet, tamamı çoklu yolculuk geçiş kartları ve biletlere yönelik olan %30’luk indirimi sübvanse etmek için fon aktarabilir.

Ücretsiz Orta Mesafe ve Cercanías trenlerinin yanı sıra, sorumluluğu Devlete ait olan otobüs yolcuları ve düzenli seyahat edenlere de ücretsiz bilet verilmeye devam edilecek.
 
Üst