Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

230.932 kişi incelendi… Diyabet, depresyonla kuvvetli bir biçimde temaslı

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir çalışma, artan Tip 2 diyabet düzeylerinin, bilhassa genç erişkinlerde depresyon oranlarındaki artışla ilişkili olduğunu buldu.

Araştırmalar, 2017’de Birleşik Krallık’ta Tip 2 diyabet teşhisi konan bireylerin yüzde 43’ünün, on yıl evvel yüzde 29 olan depresyon oranına sahip olduğunu gösteriyor.

Avustralya’daki Melbourne Üniversitesi’nde yürütülen çalışmada, 230.932 yetişkinin bilgileri tahlil edildi.

Times’ta yer alan habere göre, Tip 2 diyabet teşhisi konan 40 yaşın altındakilerin, 50 yaşın üzerinde teşhis edilenlere nazaran depresyondan muzdarip olma olasılıkları yaklaşık yüzde 50 daha fazlaydı.


DAHA FAZLA ARAŞTIRMAYA MUHTAÇLIK VAR

Uzmanlar, genç yetişkinlerin önemli derecede obez olma yahut daha berbat semptomlara sahip olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ve bunun da ziyan verici belirtilere sahip olduğunu söylüyor.

Tip 2 diyabet, klasik olarak orta yaşlı bir hastalık olarak görülür ve insanlara ortalama 58 yaşında teşhis konur. birebir vakitte, artan obezite oranları, “genç başlangıçlı” olarak bilinen 40 yaşından evvel artan sayıda Tip 2 diyabet geliştirdiği manasına gelir.

Diabetologia mecmuasında yayınlanan çalışma, diyabet ve depresyon içindeki “rahatsız edici” ilişki hakkında daha fazla araştırma yapılması davetinde bulundu. Diabetes UK yardım kuruluşundan Dr. Faye Riley, “Diyabet önemli fizikî ziyana niye olabilir, lakin bu amansız durumla yaşamanın ruhsal tesiri ekseriyetle göz gerisi ediliyor” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst