Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

26 silah arkadaşı, 27 yıl daha sonra Nevşehir’de buluştu

Beykozlu

New member
1995 yılında Bitlis’in Mutki ilçesi 151. Taktik Alayı Mutki Dağ Komando Bölük Komutanlığı’nda vatani misyonunu yapan 26 silah arkadaşı terhis olduktan 27 yıl daha sonra Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Akköy köyünde bir ortaya geldi.

1973-3 tertip ile 1974-4 tertip olarak vatani bakılırsavlerini yapan silah arkadaşları toplumsal medya üzerinden görüşmeye başladı.

Oluşturdukları küme yardımıyla, toplumsal medya platformunda yıllar daha sonra tekrar bir ortaya gelen asker arkadaşları toplu olarak buluşmak istedi.

Hasret giderdiler

Ürgüp ilçesine bağlı Akköy’de yaşayan Ecevit Özsoyun’un mesken sahipliğinde bir ortaya gelen asker arkadaşları yıllar daha sonra hem hasret giderdi, hem Kapadokya bölgesini gezdi. Bir ortaya gelen silah arkadaşları, birinci vakit içinderda içtima nizamında toplanarak hürmet duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Uzun ayrılıktan daha sonra hasret gideren silah arkadaşları saatlerce askerlik anılarını anlatarak keyifli vakit geçirdi.

“Gönül Dağı ismini verdik”

Gönül Dağı ismini verdikleri buluşmayı organize eden Alaattin Sayın 1993-95 yılları içinde Bitlis Mutki bölgesinde fazlaca sıkıntı kurallarda vatani bakılırsavimizi yaptığımız silah arkadaşlarımız ile toplumsal medya üzerinden buluşmamızın gururunu yaşıyoruz. Gönül Dağı ismini verdiğimiz Akköy’de 26 arkadaşımız ile bir arada toplumsal medya üzerinden buluşarak aktiflik düzenledik. halinde konuştu.

Buluşmanın ikinci gününde Kapadokya bölgesini gezen silah arkadaşları ayrıyeten ayrılacakları günün akşamında veda gecesi düzenledi. Oyun havası eşliğinde eğlenen silah arkadaşları iki gün boyunca hoşça vakit geçirdi.

Bir daha sonraki buluşma Çanakkale’de

İHA’nın haberine nazaran, 27 yıl ortadan daha sonra bir ortaya gelen 26 silah arkadaşı Gönül Dağı ismini verdikleri buluşmayı her yıl klasik hale getirmeyi planlıyor. Bir daha sonraki buluşmalarına kumandanlarını da davet edecek olan silah arkadaşları 2023 yılında Çanakkale’de bir ortaya gelecek.
 
Üst