Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

3 yaşındaki Aras’ın vefatı TBMM gündeminde! Bakanlığa reaksiyon

Leila

Global Mod
Global Mod
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Buyruk, Ankara’da 3 yaşındaki Aras Sönmez’in 11 Ocak’ta Strep A bakterisi niçiniyle hayatını yitirdiğinin ortaya çıktığını, fakat Sıhhat Bakanlığı’nın bu mevzuda açıklama yapmadığına dikkat çekti.

BAKANLIĞA TEPKİ

Konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan Murat Buyruk, bakterinin bir müddetdir Avrupa’da yayıldığını ve ölümlerin yaşandığını hatırlattı. Emir’in açıklaması ve önergesindeki sorular şöyleki:

*İngiltere’de Strep A bakterilerinin niye olduğu ölümcül hastalık olayları, evvelki senelera nazaran önemli bir artış gösterdi. Strep A salgını bir yandan da dünya çapında tedirginliğe niye oldu. Lakin, bugüne kadar Türkiye’de bakterinin yayılıp yayılmadığını bilmiyorduk. Zira Bakanlık, bu mevzuda ne bir açıklama yaptı ne de tedbir aldı.

*Şimdi de neredeyse 15 gün evvel bir çocuğun bu bakteriden hayatını yitirdiğini öğreniyoruz. Bu durumda bakterinin Türkiye’de de yayılmaya başladığını anlıyoruz. Pekala bakanlık ne yapıyor?

*Tıpkı COVID-19 salgınında olduğu üzere, başını kuma gömüyor. Ne vatandaşını uyarıyor ne de tedbir alıyor. Tedbir alınması için bakanlık daha fazla can kaybı mı bekliyor? Hastanelerde bu bakteri ile ilgili ne üzere protokoller uygulanıyor?

*Hekimlere bu salgınla ilgili bilgilendirme yapılıyor mu? Bunların hiç biri şu anda bilinmiyor. Sıhhat Bakanı’nı uyarıyoruz.

*Avrupa’da gitgide yayılan Strep A bakterisi, ülkemizde daha fazla çocuğun canını almadan bir an evvel tedbir alın. Vefatları gizlemek yerine şeffaf olun. COVID-19 salgınında yaptığınız yanılgıları bir defa daha yenidenlamayın.

Okumaya devam et...
 
Üst