Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

50 bin doğumda bir görülüyor, 5 aylık bebek 7 saatlik operasyonla sıhhatine kavuştu

Leila

Global Mod
Global Mod
Birinci bebekleri yemek borusu olmadan dünyaya gelen Arslanhan çiftinin ikinci gebelikte de ikiz çocuklarından birinin bir daha yemek borusu olmadığı tespit edildi. Mardin’de yaşayan Mehmet Şah-Esma Arslanhan çiftinin 5 aylık bebekleri Lina, 7 saatlik şiddetli operasyonla midesinden yemek borusu yapılıp, başarılı tedaviler kararında sıhhatine kavuştu.

Mardin’de 2019 yılında evlenen Arslanhan çiftinin birinci bebekleri dünyaya geldiğinde yemek borusu olmadığından dolayı yaşama tutunamayarak ömrünü kaybetti. Acılı genç çift, ikiz doğumla sevinçle çocuklarını kucağına aldı.

Çiftin bebeklerinden Zehra sağlıklı doğarken Lina, doğduktan bir mühlet daha sonra ömrünü kaybeden kardeşi ile birebir bahtı yaşadığı ve yemek borusunun olmadığı tespit edildi. 50 bin doğumda bir görülen hastalığı olan Lina bebek, Diyarbakır’a sevk edilip, doğumunun ikinci günüde kuvvetli bir operasyon geçirdi.

4 ay boyunca midesinden açılan tüp ile sorunun giderilmesine çalışılan Lina, tedavileri olumsuz sonuçlanınca hekimler tarafınca ve aile ile karar alınıp 7 saatlik şiddetli bir ameliyata alındı. Midesinden yemek borusu yapılan minik bebek, nezaret altında tedavileri olumlu karşılık verip sağlıklı bir biçimde taburcu edildi. (İHA)

Okumaya devam et...
 
Üst