Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

AB, küçük çiftçilerin yaptırımlardan ve çevresel kontrollerden muaf tutulmasını destekliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa Birliği (AB), Avrupa Komisyonu'nun 15 Mart'ta önerdiği ve küçük tarımsal işletmelere yönelik kontrol ve yaptırımların muafiyetini içeren Ortak Tarım Politikası'ndan (CAP) yardıma erişim için karşılanması gereken çevresel gerekliliklerin gevşetilmesini destekliyor. Kırsal kesimin idari yükünü daha da hafifletmek için 10 hektardan az.


Bu, Brüksel'de düzenlenen Avrupalı sektör bakanları toplantısı öncesinde bir araya gelen ve sektör bakanlarının desteklerini nitelikli çoğunluk ile onaylamalarının beklendiği Tarım Özel Komitesi tarafından kanıtlanmıştır. Buna göre Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanı Luis Planas'a göre sadece Almanya itirazda bulundu.

Planas, Belçika'nın başkentine vardığında basına yaptığı açıklamada, toplam 345.000 vergi mükellefinin, toplamın %50'sinden fazlasını temsil eden küçük çiftçilere yönelik zorunluluklardan muafiyetten yararlanacağını da hatırlattı.

Aynı şekilde bakan, bu dosyanın acilen işleme alınacağının altını çizdi, bu nedenle Tarım Özel Komitesi başkanı teklif mektubunu şimdi genel kurul toplantısında ilk okumada tavrını benimsemesi beklenen Avrupa Parlamentosu'na gönderecek. 22 – 25 Nisan.


Konsey daha sonra yönetmeliği resmi olarak kabul edecek, böylece her şey planlandığı gibi giderse bu baharın sonunda yürürlüğe girecek ve 1 Ocak 2024'ten itibaren geriye dönük olarak geçerli olacak.

Bu mevzuat önerilerinin temel amacı, AB çiftçilerinin idari yükünü daha da hafifletmek ve çiftçilere ve Üye Devletlere belirli çevresel koşullara uyma konusunda daha fazla esneklik kazandırmaktır.

Ancak Komisyon, AB tarım politikasının çevre ve iklim koruma hedefleri söz konusu olduğunda bunun genel düzeydeki kararlılıktan taviz vermeyeceğini garanti eder.

Sektörle olan bu yeni dayanışma gösterisi, Topluluk Yönetiminin seçimlerden sadece üç ay önce kırsal seferberlikleri yatıştırmak amacıyla Şubat ayının sonunda açıkladığı OTP yardımı ile ilgili çevresel gerekliliklerin gevşetilmesine katkıda bulunuyor.

Hak sahibi oldukları CAP desteğini alabilmek için çiftçilerin, AB'de kullanılan tarım alanlarının yaklaşık %90'ı için geçerli olan bir çapraz uyumluluk ilkesi olan 'BCAM' olarak bilinen dokuz çevre ve iklime yararlı standarttan oluşan geliştirilmiş bir diziye uymaları gerekir. sürdürülebilir tarım uygulamalarının entegrasyonunda önemli bir rol oynamaktadır.

Topluluk Yönetiminden alınan verilere göre, küçük çiftçilerin bu kurallarla ilgili gerekliliklerden muaf tutulması, CAP yararlanıcılarının %65'ini temsil eden küçük çiftçilerin günlük işlerini önemli ölçüde basitleştirecek ve aynı zamanda çevre hedeflerini de koruyacaktır, çünkü bunlar toplam gelirin yalnızca %9,6'sını kapsamaktadır. OTP'den yardım alan bölgeler.

BCAM İNCELEMESİ

Komisyon ayrıca, en hassas dönemlerde minimum toprak örtüsü olan BCAM 6'nın özel bir incelemesini de önermektedir; BCAM 7, ekim alanlarında rotasyon ve BCAM 8, minimum nadas yüzdesi olup, Üye Devletlerin uyumluluk için daha fazla esneklik sunmaları teşvik edilmektedir.

Bu özel değişikliklere ek olarak Brüksel, Üye Devletlerin belirli mahsulleri, toprak türlerini veya tarım sistemlerini toprak işleme, toprak örtüsü ve ürün rotasyonu veya çeşitlendirmesine (sırasıyla BCAM 5, 6 ve 7) ilişkin gerekliliklere uyumdan muaf tutabilmesini önermektedir.

Yırtıcı hayvanlar veya istilacı türler nedeniyle zarara uğramaları durumunda, Natura 2000 alanlarındaki meraların kalıcı olarak yenilenmesi amacıyla çiftçilik yapılmasına izin verecek özel muafiyetler oluşturmak da mümkün olacaktır (BCAM 9).

Çiftçilerin düzgün çalışmasını ve BCAM gerekliliklerini karşılamasını engelleyen olumsuz hava koşullarının aşırı olduğu durumlarda, hükümetler sınırlı süreli olması gereken ve yalnızca etkilenen yararlanıcılara uygulanması gereken geçici istisnalar da getirebilir.

Yabani kuşların ve habitatların korunması gibi belirli çevre ve iklim yasalarının, yabani fauna ve flora veya suların korunmasına ilişkin AB düzeyinde güncellenmesi halinde, AB ülkeleri ayrıca 31 Aralık 2025'e kadar CAP stratejik planlarını gözden geçirmek zorunda kalacak.

Komisyon, Konsey ve Avrupa Parlamentosu'nun ortak yasa koyucular olarak, çiftçilere bu yeni önlemlerin uygulanabileceğine dair garanti vermek için bu Cuma zamanında sunulan yasa teklifi üzerinde anlaşmaya varmasının artık “son derece önemli” olduğu sonucuna vardı. “mümkün olan en kısa sürede”.

EK ÖNLEMLER

Komisyon, tarım bakanları ve Avrupa Parlamentosu ile devam eden tartışmalara katkıda bulunmak amacıyla, tarım sektöründe üretim maliyetleri, marjlar ve ticari uygulamalara ilişkin bir gözlemevinin kurulması gibi kısa ve orta vadede gerçekleştirilebilecek başka eylemler de önerdi. -gıda tedarik zinciri.

Buna ek olarak Brüksel, tarım ürünleri pazarlarının ortak bir organizasyonunu oluşturan yönetmelikte oluşturulan mevcut yasal çerçeveye yönelik, çiftçilerin gıda endüstrisindeki veya perakende ticaretteki alıcılarla imzaladığı sözleşmelere ilişkin kuralların güçlendirilmesini ve güçlendirilmesini içeren belirli iyileştirmeler önermektedir. Üretici örgütleri.

Aynı doğrultuda, Komisyon, adil olmayan ticari uygulamalara karşı sınır ötesi yaptırımlara ilişkin yeni kurallar olasılığını öneriyor ve 2021'den bu yana yürürlükte olan gıda tedarik zincirindeki adil olmayan ticari uygulamalara ilişkin direktifin kapsamlı bir değerlendirmesini taahhüt etti.
 
Üst