Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

ABD’de Johnson & Johnson’ın Covid-19 aşısına sınırlama

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD Besin ve İlaç Dairesi (FDA), yerli ilaç firması Johnson & Johnson’ın (J&J) geliştirdiği Covid-19 aşısının acil kullanım yetkisine sınırlama getirdi.

FDA’dan yapılan açıklamada, J&J aşısının kullanmasının, başka aşıların uygun yahut erişilebilir olmadığı 18 yaş ve üstü bireyler ve yalnızca J&J’yi yeğleyenlerle sınırladığı duyuruldu.


Kelam konusu sınırlamayla ilgili değişikliğe münasebet olarak da J&J’nin Covid-19 aşısından daha sonra hastalarda ortaya çıkan trombositopeni sendromlu tromboz (TTS) ismi verilen ender ve tehlikeli bir pıhtılaşma durumu riski gösterildi.

FDA’nın açıklamasında, “J&J’nin Covid-19 aşısının ABD’deki ve global topluluktaki mevcut pandemi müdahalesinde hala bir rolü olduğunu kabul ediyoruz. Fakat bugünkü sonucumız, güvenlik nezaret sistemlerimizin sağlamlığı ile bilim ve dataların aksiyonlarımızı yönlendirdiğinin göstergesidir” denildi.

J&J Covid-19 aşısına getirilen yetki sınırlamasının firmanın destekleyici aşılarını da kapsadığı kaydedildi.

Tek doz olarak uygulanan J&J Covid-19 aşısı ile ilgili, birtakım hastalarda pıhtılaşmaya niye olduğu istikametinde raporlar yayınlanmış, FDA bu bahiste inceleme başlatmış olduğunı duyurmuştu.

ABD Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezleri (CDC) kayıtlarına göre, şu ana kadar ülkede 18,7 milyon şahsa J&J Covid-19 aşısı uygulanmış bulunuyor.

Okumaya devam et...
 
Üst