Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

ABD’de maymun çiçeği kaynaklı can kaybı artıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’nin California eyaletinde dün bir hasta maymun çiçeği hastalığı niçiniyle ömrünü kaybetti. Yetkililer, bunun ABD’de maymun çiçeğine bağlı ikinci mevt olduğunu bildirdi.

ABD’nin California eyaletinde dün bir hastanın maymun çiçeğinden ömrünü kaybettiği belirtildi. Yetkililer, hadisenin muhtemelen ABD’deki maymun çiçeğine bağlı ikinci vefat olduğunu belirtti.

California eyaletine bağlı Los Angeles Halk Sıhhati Departmanı, dün yaptığı açıklamada maymun çiçeğine yakalanan bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. ömrünü kaybeden kişinin, maymun çiçeğini yakalandıktan daha sonra bağışıklığının önemli biçimde baskılandığı belirterek hastaneye kaldırıldığı söz edildi.

DÜNYA GENELİNDE 22 MEVT MEYDANA GELDİ

Dünya Sıhhat Örgütü’nün (DSÖ) bilgilerine göre, dünya genelinde maymun çiçeğini bağlı olarak 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 57 bin 607 kişinin ise maymun çiçeğine yakalandığı açıklandı.

DSÖ bölgelerine göre verilen ayrıntı sayılarda, DSÖ Amerika bölgesinde 33 bin 162 olay ve DSÖ Avrupa Bölgesinde 23 bin 628 olay bildirildi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst