Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Açıklama yapmak isteyen sıhhat işçileri gözaltına alındı!

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat çalışanları TTB’nin davetiyle Türkiye’ni dört bir yanında “Hakkımız olanı alana kadar çabaya devam” sloganıyla 1 günlük iş bırakma hareketi yaptı. Van’da iş bırakan ve taleplerini lisana getirmek isteyen sıhhat çalışanları polis müdahalesiyle karşılaştı. Açıklama yapmalarına müsaade verilmeyen sağlıkçılardan kimileri gözaltına alındı.

Van-Hakkari Tabip Odası ile Sıhhat ve Toplumsal Hizmet İşçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, özlük haklarının uygunlaştırılması emeliyle yapacakları greve ait Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapmak istediği açıklamayı, valilik yasağını münasebet gösteren polis engellendi.

Van Hakkari-Tabip Odası Lideri Hüseyin Yaviç, polisin tavrına reaksiyon göstererek, “Türkiye’nin her vilayetinde yapılan bir açıklama var. Her vilayette yasak değil de burada mı yasak? Valiliğin 2 bin gündür kentteki aktiflikleri keyfi biçimde yasağı var. Bizleri keyfi olarak hatalı ilan ediyorsunuz. Şayet bu açıklama hata ise cürüm işliyoruz” dedi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sıhhat işçileri ile polisler içinde yaşanan tartışmanın akabinde Van-Hakkari Tabipler Odası Lideri Hüseyin Yaviç, TTB Genel Sekreteri Ayfer Horasan, SES Van Şubesi Lideri Figen Çolakoğlu’nun da ortalarında olduğu en 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan sıhhat işçileri Vilayet Emniyet Müdürlüğü’ne gdolayıldü.

TABİP ODALRINDAN AÇIKLAMA

Van-Hakkari Tabip Odası’ndan olaya ait yapılan yazılı açıklamada,

“Türk Tabipleri Birliği Merkez Kurulu ve sıhhat emek örgütlerinin davetiyle 8 Şubat 2022 tarihinde yurt geneli yapılan 1 günlük iş bırakma hareketi hakkında saat 12.30’da SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapacağımız basın açıklaması niçiniyle odamız idare şurası lideri Hüseyin Yaviç, odamız idare heyeti genel sekreteri Ayfer Bostan, SES Şube Eşbaşkanı Figen Çolakoğlu, SES Şube Eşbaşkanı Zeki Seven, SES Şube Bayan Sekreteri Seda Güler, şube denetleme heyeti lideri Mehmet Emin Yılmaz, SES üyeleri Esma Gümüşlü, Keziban Karakuş gözaltına alınmışlardır.” denildi.

Okumaya devam et...
 
Üst