Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Afrika’nın birinci Covid-19 aşı üretim tesisi kapanmanın eşiğinde

Leila

Global Mod
Global Mod
Güney Afrikalı Aspen firmasına ilişkin Afrika’nın birinci Covid-19 aşı üretim tesisinin uzun vakittir aşı siparişi alamadığı için kapanmanın eşiğinde olduğu bildirildi.


Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, devlet televizyonu SABC’ye yaptığı açıklamada, kıtanın birinci Covid-19 aşı merkezinin, son vakit içinderda aşı sipariş alamaması niçiniyle kapanma riski altında oluşundan telaş duyduklarını belirtti.

Ramaphosa, Afrika ülkelerinin kıtada üretilen aşıları satın almasını sağlamak için planlar yaptıklarını söylemiş oldu.

Siparişlerin teminat altına alınmasını sağlamak için Mısır, Gana, Kenya ve Ruanda’yla birlikte çalıştıklarını belirten Ramaphosa, “Bu yalnızca bizi ve Aspen’i etkiliyor üzere görünüyor olabilir, lakin aşı üretimine istekli öbür tüm ülkeleri de etkileyecek. Bu yüzden bu mevzuyu fazlaca ciddiye alıyoruz” dedi.

Aspen yetkilileri, sipariş konusunda yaşanan ezayı, Batılı ülkelerin son devirde Afrika ülkelerine yaptığı Covid-19 aşı bağışlarına bağlıyor.

Halihazırda yıllık 300 milyon aşı paketleme kapasitesine sahip firma, 2023’e kadar kapasitesini 700 milyona yükseltmeyi hedefliyordu.

Okumaya devam et...
 
Üst