Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Aile doktorlarından Bakan Koca’ya mektup

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın 14 Mart Tıp Bayramında doktorlara gönderdiği mektupta belirttiği muştuların hayata geçirilmediğini belirten Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Tabipleri Kolu (AHEK), Bakan Koca’ya mektup yazmaya karar verdi. AHEK üyesi tüm aile tabiplerinin on gün ortasında Sıhhat Bakanı Koca’ya göndereceği mektubu kamuoyu ile paylaştı.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın 14 Mart’ta tüm doktorlara gönderdiği, mektupta “müjde” diye altını çizdiği düzenlemelerin hayata geçirilmediğini goren doktorlar de Bakan Koca’ya mektup yazmaya karar verdi.

AHEK tabipleri bakanın gönderdiği mektupta verdiği muştuların yerine getirilmediğini hatırlatarak, “bir daha dağ fare doğurdu” dedi.

“Değerli meslektaşım ve Sıhhat Bakanı sayın Dr. Fahrettin Koca” tabirleriyle başlayan mektubun tamamı şöyleki:

DAĞ FARE DOĞURDU

“Şahsıma ve tüm meslektaşlarımıza hitaben gönderdiğiniz mektuba cevap vermek için 14 Mart tıp bayramında biz doktorlara verilen muştuların yerine getirilip getirilmeyeceğini bekledim lakin üzülerek görmekteyim ki yeniden dağ fare doğurdu.

SIKINTILARIMIZIN FARKINA VARDIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM

*Sayın bakan, gönderdiğiniz mektupta da belirttiğiniz üzere, ‘Ekonomik açıdan adil bir düzenleme, malpraktis davalarının tabiplere tehdit olmaktan çıkarılması, artan şiddet olaylarına karşı caydırıcılığı daha yüksek bir yasal çerçeve, tabiplerin de yargı mensuplarına emsal haklara sahip olabilmesi, emekli tabiplere yönelik düzenlemeler, aile tabiplerine yapılacak iyileştirmeler’ iletilerinizi kıymetli buluyorum ve meselelerimizin farkına vardığınızı düşünüyorum.

*Ancak yapılacağını belirttiğiniz düzenlemelerin hala hayata geçmemiş olduğunu görüyorum. 14 Mart günü basına açık bir biçimde aile tabiplerine müjde olarak anons edilen düzenlemelerin neler olacağını ve ne vakit gerçekleşeceğini merak ediyorum.”

AİLE HEKİMLİĞİ CEZA YÖNETMELİĞİ GERİ ÇEKİLMEDİ

*Bu vakit zarfında sıhhat çalışanlarına şiddetin tıpkı süratle devam ettiğini, aile hekimliği ceza yönetmeliğinin geri çekilmediğini, aile doktoru arkadaşlarımızın mukavelelerinin haksız ve hukuksuz bir biçimde feshedildiğini, artan ekonomik kriz karşısında hem geçinemediğimizi birebir vakitte Aile Sıhhati Merkezlerinin gereksinimlerini karşılayamadığımızı bilmenizi istiyorum fakat bunu epey uygun bildiğinizi de biliyorum.”

UĞRAŞTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bu mektubu özel olarak size gönderirken, hem de kamuoyu ile de paylaşarak halkımızın da problemlerimizden, taleplerimizden, tahlil tekliflerinden haberdar olmasını istiyorum.

*Son olarak şunu da bilmenizi isterim ki biz doktorlar olarak haklarımızı alana kadar, taleplerimiz karşılanıncaya kadar, inançlı çalışma ortamlarına kavuşuncaya kadar, insanca yaşayacak ekonomik ve toplumsal haklarımızı alana kadar uğraştan vazgeçmeyeceğiz. Emek bizim, kelam bizim. Hürmet ve selamlarımızla.

Okumaya devam et...
 
Üst