Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Alkol Aldıktan daha sonra niye Bunları Yaşıyorum Diyenlere: Alkol Aldıktan daha sonra Bedeninizde Neler Değişiyor?

Leila

Global Mod
Global Mod
Alkol aldıktan daha sonra bedenimizde birtakım değişiklikler meydana gelir. Bu değişikliklerin her birinin ise farklı sebepleri vardır. Haydi gelin alkollü bir geceden daha sonra bedeninizde ne değişimler yaşanır birlikte bakalım!


O son bardağı içmeyecektim söylemiş olduğiniz oldu mu hiç? Olmadı demeyin zira olduğunu biliyoruz
😂



Sabah uyandınız gözleriniz, başınız ve neredeyse bedeninizin her yeri ağrıyor. Susuzluk da bu işin eforu oluyor olağan. Pekala bu duruma niye geldiğinizi biliyor musunuz? Şayet yanıtınız hayır ise buyrun açıklayalım…


1. Şayet alkol aldıktan daha sonra sık sık tuvaletiniz geliyorsa bilin ki yalnız değilsiniz.


Alkol, sık idrara çıkma isteği uyandıran bir tesire sahiptir. Bilhassa de yaz aylarında sık sık alkol tüketiyorsanız bu durumu yaşamanız daha da kaçınılmaz bir hal alır. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız alkol almaya başlamadan evvel kâfi ölçüde su içtiğinizden emin olmalısınız.

Unutmadan söyleyelim ki susuz kalmamak sarhoş olmanızı engellemez. Sadece dehidrasyona maruz kalmanızın önüne geçer.


2. Sarhoşluğunuzu etkileyen biroldukca faktör bulunur. Yani nitekim de içmenin bir adabı vardır.


Alkolü gereğinden hayli ya da süratli içmek ve beraberinde aç karnına içmek kanınızdaki alkol ölçüsünü yükseltir. Yani sonraki sabah kalktığınızda eski sevgilinizi aramış olmayı görmek istemiyorsanız bu üç faktöre epey dikkat etmelisiniz.


3. Sarhoş olmanızın tek sebebi yüksek alkol ölçüsü olmayabilir!


Alkol çeşitlerinin içerisinde toksik bir unsur olarak bilinen asetaldehite metabolize bulunur. Bu unsur ise cildinizin kızarmasına, midenizin bulanmasına ve rahatsız hissetmenize yol açar. Yani alkollü bir gecenin akabinde yaşadığınız sorunların tek sorumlusu asetaldehittir.


4. Sık alkol tüketimi uyku kalitesinin düşmesine niye olabilir.


Alkol tesirli bir uyuşturucudur ve biroldukca insan alkol aldıktan daha sonra kolay biçimde uykuya dalabilirler. Ancak sonraki gün rahat ve sağlıklı uyanmanız için gereken REM uykusudur. Alkol tüketimi ise REM uykunuzun kalitesinin düşmesine yol açar.


5. Aman dikkat! Her alkole karşı birebir yansıları göstermeyebilirsiniz.


Bu durumun niçini alkollerin içerisinde bulunan kimyasal çeşitleridir. Örneğin kırmızı şarap, viski ve kaynak üzere koyu renge sahip olan alkol çeşitleri birçok vakit beyaz şarap ve votka üzere açık renkli alkollere nazaran daha epey kimyasala sahiptir. Bu durum da akşamdan kalma durumunun daha da makus bir hale gelmesini sağlar.


6. Efsaneye nazaran o son bardağı içmeseydiniz bu belirtilerin hiç birini yaşamak zorunda kalmayacaktınız…


Üzülerek söylemeliyiz ki bu koca bir palavradan ibaret. Zira içtiğiniz o son kadeh olacaklara pürüz olmaz sırf alkol hanenize artı bir yazdırmanıza yol açar.


7. Her şeyin olduğu üzere alkolün de bir yaşı vardır.


Gençlik devirlerinizi hatırlayıp ‘ bu biçimdelar ne içerdik be’ diyor olabilirsiniz. Lakin bu sizden kaynaklı bir durum değildir ve büsbütün doğaldır. Zira yaşınız arttıkça alkolün üzerinizdeki tesirleri de bir o kadar artar. Bunun sebebi ise su oranınız ve kas oranınızın yaşınız ilerledikçe azalmasıdır.


8. Buraya kadar okuyup alkollü gecenin akabinde bana ne yeterli gelir sen onu söyle diyorsanız maalesef size güzel gelecek rastgele bir tedavimiz yok. hafifçeletmek için yapabileceğiniz şeyler elbette var lakin bunların hiç biri o sersemliği büsbütün atmanıza yardımcı olmaz.


Bu sersemliği yaşamak istemiyorsanız yapmanız gereken tek şey ise aldığınız alkol ölçüsünü azaltmak olmalıdır.

Okumaya devam et...
 
Üst