Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Almanya yılın ilk çeyreğinde resesyona girdi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Tüm kuruluşlar buna işaret etti, ancak bu Perşembe günü Alman Federal İstatistik Ofisi’nden (Destatis) hala bir onay gelmedi: ülke yılın ilk çeyreğinde resesyona girdi ve GSYİH Ocak’tan Mart’a kadar %0,3 düştü. . İstatistik ofisi ilk başta %0 büyüme öngördü, ancak çeyreğe ilişkin nihai verilerle, 2022’nin dördüncü çeyreğinde %0,5’lik düşüşün ardından bu çeyrekteki %0,3’lük düşüşün ülkeyi teknik resesyona soktuğunu doğruladı.


Federal İstatistik Ofisi başkanı Ruth Brand Perşembe günü yaptığı açıklamada, “GSYİH büyümesinin 2022’nin sonunda negatif bölgeye girmesinin ardından, Alman ekonomisi art arda iki negatif çeyrek kaydetti” dedi.

Böylelikle Almanya, OECD’nin son verilerine göre İspanya ve İtalya’nın yüzde 0,5, Fransa’nın da yüzde 0,2 büyüdüğü euro bölgesinin büyük ekonomileri arasında en kötü performansı kaydetti. Ortalama olarak, aynı dönemde avro bölgesi %0,1 ve ABD’nin GSYİH’si %0,3 büyümüştür. ekonomisinde.


Alakalı haberler







Aslında, Destatis analizinde, özellikle 2023’ün ilk çeyreğinde %1,2 azalan hanehalkı nihai tüketim harcamalarına yansıyan güçlü fiyat artışlarının Alman ekonomisi için “balast”ına vurgu yapılıyor. ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre daha düşük yiyecek-içecek, giyim ve ayakkabı harcamalarında kendini gösterdi.

Buna ek olarak, kısmen plug-in hibritlere yönelik sübvansiyonların kesilmesi ve elektrikli araçlara yönelik sübvansiyonların 2023’ün başlarında azaltılması nedeniyle Alman aileler daha az yeni araba satın aldı. Öte yandan, kamu harcamaları da yılın ilk üç ayında önemli ölçüde azaldı. 2023, bir önceki çeyreğe göre %4,9 küçülme ile.

Aksine ofis, kısmen 2023’ün ilk çeyreğindeki güzel hava nedeniyle inşaat sektöründeki brüt sabit sermaye oluşumundaki (%3,9) artışla birlikte yatırımın 2022’nin dördüncü çeyreğinden itibaren arttığını, 2023’ün ilk çeyreğinde brüt sabit sermaye oluşumunun ise makine ve ekipman da yılın başında önemli ölçüde yüksekti (%3,2).

Aynı şekilde, 2022’nin dördüncü çeyreğine göre mal ve hizmet ihracatının %0,4 artmasıyla dış ticaretin de olumlu katkıları kaydedildi. Buna karşılık, ham petrol ve petrol ürünleri gibi mineral yakıtlar ile kimyasallar ve kimyasal ürünler gibi mineral yakıtların ithalatının azalması nedeniyle ithalat %0,9 düştü.

İlk çeyreği toplam 45,6 milyon istihdamla kapatan Almanya’da istihdam çok yüksek oranlarda devam ediyor.


Tüketici güvenini artırır



GfK tarafından hazırlanan endekse göre, teknik bir durgunluğa girmesine rağmen, Almanya tüketici güven endeksi Haziran’da 1,6 puanlık iyileşme kaydederek, bir önceki aya göre -25,8 olan art arda sekizinci ayına göre -24,2 puan oldu. göstergede artış.

Yine de, Alman tüketicilerin güven düzeyi, ilk pandemik kilitlenme sırasında 2020 baharındaki seviyelerin oldukça altında kalıyor.

Tüketici güvenindeki toparlanmayı destekleyen unsurlardan biri de, Mayıs ayında üst üste sekizinci ayda 2,5 puan artarak -8,2 puan olan gelir beklentileri olmaya devam ediyor.
 
Üst