Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Almanya’da sivil insansız hava araçlarının kullanımı: DLR çalışması, mevcut çekincelerin yanı sıra kurtarma ve araştırma operasyonları için onay göste

Hasan

New member
Sivil insansız hava sistemlerinin (UAS) uygulanmasına yönelik senaryolar daha geniş ve daha çeşitli hale geliyor. Havadan paket teslimatı ile yapılan ilk testlere ek olarak, tarım veya enerji sektöründe insansız hava araçları kullanılarak denetimler yapmak için şimdiden ilk uygulamalar var. Sivil korumada hızlı durumsal farkındalık ve kurtarma operasyonlarında ilaç ve tıbbi ekipmanın taşınması konusunda da çalışmalar yapılıyor. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) tarafından yapılan bir araştırma, Almanya’da sivil koruma, kurtarma ve araştırma operasyonlarında sivil insansız hava araçlarının kullanımına yönelik açık bir onay olduğunu ortaya koydu. Reklam, boş zaman etkinlikleri ve paket teslimatı için yapılan uçuşlar, şu anda temsili yanıt verenlerin en az yarısı tarafından eleştirel bir şekilde inceleniyor. Eğitim, nüfustaki çekinceleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Braunschweig’deki DLR Uçuş Rehberliği Enstitüsü’nden çalışma lideri Maria Stolz, “Cinsiyet ve yaştan bağımsız olarak, neredeyse herkes ‘drone’ terimine aşinadır, ancak çoğu zaman yine de olumsuz çağrışımları vardır” diye açıklıyor. “Dronlarla deneyim şu anda hala nadir ve aktiften daha pasif. Bununla ilgili bilgi seviyesi de hala nispeten düşük.” Ankete katılanların yaklaşık yüzde 40’ı bir drone gördüklerini veya duyduklarını ve en az yüzde onu kendilerinin bir drone uçurduğunu bile belirtti. Sivil dronlara yönelik tutum, diğer faktörlerin yanı sıra cinsiyete ve yaşa bağlıdır. Özellikle genç ve erkek katılımcılar bu modern teknolojiye ilgi duyduklarını ifade ettiler. Stolz, “Görüşme yapılan kişilerin tutumunun görüşme boyunca değişip değişmediği sorusuyla da ilgilendik” diyor. “Burada biraz olumlu bir değişim oldu. Konuyu ele almanın ve bilgi vermenin şimdiden görüş üzerinde olumlu bir etkisi olabilir.”


Polis ve itfaiye desteği



Bilim insanları, insansız hava araçlarının sivil koruma, kurtarma ve araştırma operasyonlarında kullanımına yönelik net onay değerleri belirlemeyi başardı. Ankete katılanların yaklaşık üçte ikisi, örneğin genellikle erişilemeyen afet bölgelerinde durumu kaydetmek için kamera kullanmak veya durumla ilgili bilgilerle hayat kurtarma operasyonlarında polis ve itfaiyeyi desteklemek için drone’lar uçtuğunda ya da tamamen aynı fikirde. . DLR, DRIVER+ projesi veya IN-PREP projesi gibi bu alandaki birçok araştırma projesinde yer almaktadır, böylece kurtarma görevlileri gelecekte kriz ve felaketlerle daha hızlı başa çıkmak için insansız hava araçlarını kullanabilir.
İhtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin hızlı bir şekilde taşınması, trafiğin kaydedilmesi ve enerji arzının izlenmesi için insansız hava aracı konuşlandırmaları ve ayrıca tarımsal kullanımı optimize etmek için tarım arazilerinin kaydedilmesi de açık onay aldı. Haber yayınları, eğlence amaçlı kullanım ve paket teslimatı için dronların kullanıldığı fotoğraf ve video kayıtları söz konusu olduğunda görüşler ayrılıyor, hatta çoğunluk bunu reddediyor. Reklam amaçlı fotoğraf ve video kaydı için kullanılan insansız uçuşlar için net bir ret ortaya çıkıyor.


Tercihen ıssız bir bölgede



Stolz, “Tercih edilen minimum uçuş irtifası için de farklı derecelendirmeler bulduk” diyor. “Araştırılanlara göre bu, kamu hizmetinde diğer amaçlara göre daha düşük olabilir.” Yanıt verenlerin insansız hava araçlarının olası kötüye kullanımı konusundaki endişeleri de yüksektir. Fikirlerine göre drone kullanımı tercihen ıssız alanlarda gerçekleşmelidir. Kentsel alanlarda drone uçuşları, ticari ve endüstriyel alanlar için çoğunluk tarafından tercih edilmektedir. İHA’ların polis veya itfaiye tarafından kontrollü bir şekilde indirilmesi seçeneğinin yanı sıra İHA’ları ve sahiplerini belirleme olasılığı da büyük ölçüde destekleniyor. Bu tür olası kısıtlamalara rağmen, kentsel yerleşim alanları ve eski şehir bölgeleri için açık bir ret söz konusudur.

Almanya’da insansız hava araçlarının mevcut kabulüne ilişkin çalışma, DLR Havacılık Araştırma programından sağlanan fonlarla finanse edildi ve DLR Uçuş Rehberliği Enstitüsü ile DLR Havacılık ve Uzay Tıbbı Enstitüsü ile Uygulamalı Sosyal Araştırma Enstitüsü (infas) işbirliğiyle hazırlandı. ), temsili anketi DLR adına yürüten. Yaşları 14 ile 94 arasında değişen 832 kişi ile telefon görüşmeleri yapılmıştır.
 
Üst