Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Alparslan: Büyük Selçuklu 17. kısım fragmanı: Şehver Sultan öldü, Alparslan’ın gözyaşları sel oldu!

Beykozlu

New member
Direktör koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu, başrollerini Barış Arduç ile Fahriye Evcen’in paylaştığı TRT 1’in reyting rekortmeni dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu, milyonları ekran başına kilitlemeye devam ediyor.

Sultan Aparslan’ın nefes kesen destansı öyküsünü husus edinen Akli Sinema imzalı Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi, aksiyon dolu kısımlarıyla pazartesi akşamlarına damgasını vuruyor.

Alparslan: Büyük Selçuklu’nun 7 Mart Pazartesi akşamı yayınlanan 16. kısmında; Karaca, ağabeyi Bozan’ın gerçek yüzünü öğrenirken Şehver’in soğuk ve Bozan’dan yana tutumuyla karşılaşan Davet ve Alparslan’ın atılımı dikkati çekti.

Sultan Mevdud’u öldürüp Büst’te denetimi ele geçiren Bozan’ın tahtı ele geçirmesi ise dizinin son kısmına damga vurdu.

Son kısmın çabucak akabinde dizinin 14 Mart Pazartesi akşamı ekranlara gelecek olan 17. kısım fragmanı yayınlandı.

Yayınlanan fragmanda; Buyruk Bozan’ın Davet Beyefendi, Şehven ve Süleyman’ın boğazına kılıç dayadığı görüldü.

Davet Beyefendi, ”Kızıma elini sürmenin bedelini ödeyeceksin.” derken Buyruk Bozan, ”Bugün bedeli ben değil sen ödeyeceksin. Hangi evladının öleceğine sen karar vereceksin. Şehver mi, Süleyman mı?” dedi.

Davet Beyefendi, ”Kıyma evlatlarıma” diye yalvarırken geriden kılıç sesi duyuldu. Ardından Emir Bozan’ın kendisini de öldürme niyetinde olduğunu anlayan Çağrı Beyefendi, kelime-i şehadet getirdi.

Öte yandan ”Başımız sağ ola!” kelamları karşısında Alparslan’ın gözyaşları sel okup aktı.

Kimin öleceği merak konusu olurken dizinin sıkı takipçileri, Şehver Sultan’ın öleceğini belirten yorumlarda bulundu. Pekala öldürülen kim? İşte Alparslan: Büyük Selçuklu 17. kısım fragmanı…


ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU 16. KISIMDA NELER OLDU?

Gazne Sultanı Mevdud’un mevt haberini alan Davet ve Alparslan, süratle Büst’e, Şehver ve Mesud’un canını emniyete almaya gitmişlerdi. Şehver’in soğuk ve Bozan’dan yana tutumuyla karşılaşan Davet ve Alparslan’ın tutumu ne olacak? Bozan’ın, Şehver’in bu kelamları tehdit ile dediğine inanan Alparslan ablasını bu durumdan kurtarabilecek mi?

Sultan Mevdud’u öldürüp Büst’te denetimi ele geçiren Bozan, kendi devletini mi kuracak? Karaca ağabeyi Bozan’ın gerçek yüzünü öğrendiğinde hangi tarafta yer alacak? Süleyman, Alparslan ile iş birliğini sürdürecek mi? Bozan’ın elinde oğlu Mesud ile esir kalan Şehver, kurtuluşları için ne devalar arayacak? Vaspurakan’ın yeni valisi Dukas, ne kararlar alacak? Bu kararlar karşısında Kekavmenos ve Diyojen ne yapacak?
 
Üst