Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Altın 970 lirayı aştı

ahmetbeyler

New member
Ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel kıymet kazanan altının gram fiyatında yükseliş devam ediyot. Dün yüzde 1,8 artışla 966,2 liradan kapanan altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının akabinde 973 liradan süreç görüyor.

Dün yükseliş eğilimini üst üste 5’inci süreç gününe taşıyarak günü yüzde 0,7 artışla 1.866,6 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, 1.858 dolar seviyelerinde

Analistler, enflasyon, büyüme ve daha fazla sıkılaşma odaklı tasaların gündemdeki yerini koruduğunu belirterek, global piyasalarda oynaklığın devam ettiğini söylemiş oldu.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında kalmaya devam ederken, Atlanta Fed Lideri Raphael Bostic, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının meçhul tesirleri, Ukrayna’daki savaş ve devam eden arz kısıtlamalarına işaret ederek, Fed’in sıkılaşma siyasetinde dikkatli davranması gerektiğini vurguladı.

ABD’de dün açıklanan datalara bakılırsa yeni konut satışları, konut fiyatları ve kredi faiz oranlarındaki artışın tesiriyle nisanda aylık yüzde 16,6 azaldı ve 591 binle Nisan 2020’den bu yana en düşük düzeye geriledi.

Bugün Davos Tepesi’nden gelecek haber akışının yanı sıra Fed’in toplantı tutanaklarının takip edileceğini aktaran analistler, ayrıyeten merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının da yatırımcıların odağında olacağını kaydetti.

Analistler, bugün data gündeminde ABD’de sağlam mal siparişlerinin öne çıktığını söz ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların dayanak, 1.880 doların direnç pozisyonunda bulunduğunu bildirdi.
 
Üst