Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Altın boğaları avantajı elden bırakmamak için direniyor

ahmetbeyler

New member
Piyasaların takip ettiği Fed tutanakları, bilanço daraltımına mayıs ayında başlanmasının uygun olacağı tarafında genel olarak mutabakat sağlandığını gösterdi. Birkaç üye; savaşın enflasyon üstündeki yukarı taraflı risklerin, aşağı taraflı büyüme risklerinden daha değerli olduğuna karar vererek 50 baz puan faiz artışı beklentisini güçlendirdi. Fakat ons altın, tutanaklarda daha şahin bir ton öne çıkmasına karşın 1.920-1.930 bandı içindeki seyrini korudu. Analistler, şahin Fed’e karşın fiyatların burada kalabilmesinin teknik avantaj sağladığını söylüyor.

■ Commerzbank analistleri, “Doların sağlam duruşu ve yüksek gerçek faiz oranları, şu anda altında yükselişi engelliyor. bir daha de artan gerçek faiz oranlarına karşın altının yerini müdafaası güç göstergesidir” diyor.

■ ANZ Bank da “Jeopolitiğin piyasaya hakim olması niçiniyle kuvvetli doların tesiri azalacak. Altının yıl boyunca 1.900 dolar düzeyinin üzerinde kalmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

■ OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya’ya nazaran, jeopolitik riskler muhtemelen kısa vadeli birincil itici güç olacak ve bu, altının bu süreç aralığını 1.900-1.950 dolarda tutacak. Analist, meblağların buradan muhtemelen 1.975 dolara bile gidebileceğini belirtiyor.


ALTINDA İKİ SENARYO

Yükseltecek faktörler


Daha yüksek emtia meblağları ve fiyat fiyat spirali enflasyonun beklenenden daha fazla yükselmesine niye olabilir. Ukrayna’daki durumun düzelmemesi yahut daha da berbatı çatışmanın tırmanması altın meblağlarını kıymetli ölçüde dayanaklar. Altın boğalarının bu senaryoda üst istikametli bir daha sonraki fiyat amacı , ana direnç noktası olarak görülen ons başına 2 bin dolar düzeyini geçebilmek.

Düşürecek faktörler

Doların önümüzdeki haftalarda yükselişini sürdürmesi altının son kazanımlarını bilakis çevirebilir. Rusya-Ukrayna gerginliğinin hafifçelemesi enflasyonu yavaşlatabilir, altının inançlı bir sığınak olarak cazibesini azaltabilir. Rusya, rubleyi savunmak için altının bir kısmını tasfi ye etmeyi başarırsa, bu durum fizikî altın arzını kıymetli ölçüde artıracak ve fiyatları aşağı çekecektir. 1.900 dolar takviyesinin kırılması halinde, bu biçimde bir senaryoda ayılar 1.850 dolar amacına yönelebilir.
 
Üst