Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Altın fiyatları mayıs ayına sert düşüşle başladı

ahmetbeyler

New member
DÜNYA

Global piyasalarda Fed’in agresif bir siyaset ile faizlerde kuvvetli bir artışa gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Powell’ın demeçleriyle güçlenen bu mümkünlük ve ABD Dolarındaki kuvvetli yükseliş trendi altın fiyatlarındaki baskıyı artırıyor.

2022’nin birinci ayındaki düşüşün akabinde spot altın meblağları geçen nisan ayını da düşüşle kapattı. Altın fiyatları 1.937 dolarla başladığı nisan ayı içerisinde 2.000 dolar sonuna kadar tırmandıktan daha sonra son haftalardaki sert düşüşlerle 1.900 doların altına inmişti. Altındaki düşüş Fed baskısıyla mayıs ayının birinci işlemgününde de sürüyor. Spot altının onsu bugün yüzde 2’ye yaklaşan düşüşle 1.854 dolara kadar geriledi.

Yurt ortasında kur dengeledi, gram altın yatay

Bayram tatili niçiniyle yurt ortasında piyasalarda süreç yapılmazken global piyasalarda güçlenen doların tesiriyle kurdan dayanak alan gram altın fiyatları yatay seyrediyor. Altın fiyatlarındaki düşüşlerin dolar/TL kurundaki yükselişle dengelendiği gram altın 900 liranın çabucak altında süreç görüyor.

Düşük hacimli süreçlerin gerçekleştiği dolar/TL, 14,90’ın üzerini test ettikten daha sonra bundan evvelki kapanışa göre yüzde 0,5 civarı artışa 14,87’ler seviyesinde seyrediyor.

Gözler Fed’de

Global piyasalarda biroldukça varlık sınıfında olduğu üzere altında da gözler Çarşamba günü açıklanacak Fed sonucuna çevrildi.

Piyasa aktörleri Fed’in bu görüşmede 50 baz puan artış yapmasını beklerken, Haziran toplantısında 75 baz puanlık artış da fiyatlanıyor.
 
Üst