Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Amancio Ortega, serveti 100 milyar doları aşan ilk İspanyol oldu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
29 Aralık 2023 Cuma, 11:53


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Inditex’in bu yıl borsada güçlü bir şekilde yeniden değerlenmesi (birikmiş artışların %60’a ulaşması), şu anda tekstil devinin hisselerinin %59,29’una sahip olan kurucusu Amancio Ortega’nın varlıkları üzerinde doğrudan etki yarattı.

Forbes dergisine göre Galiçyalı iş adamı, varlıkları 100 milyar doları aşan ilk İspanyol oldu ve bu da onu derginin hazırladığı prestijli listede 12. sıraya yerleştirdi. Spesifik olarak, serveti 100,7 milyar dolardır (mevcut döviz kuruyla yaklaşık 91 milyar avro), Forbes İspanya’nın onu geçen Kasım ayında ülkenin en zengin kişisi olarak sıraladığı 81,8 milyar avronun çok üzerinde.


Yılı hisse başına 39 avronun üzerinde bitirmek için ardı ardına yenilenen hisseleriyle Inditex’in piyasa değeri 2023’te 124.000 milyon avronun üzerine fırladı. Yani Ortega’nın şirketteki hissesinin değeri şu anda 73,55 milyar Euro’nun biraz üzerinde olacak. Servetinin geri kalanı, işadamının Inditex’ten aldığı temettüleri yeniden yatırıma dönüştürdüğü yatırım kolu Pontegadea firması aracılığıyla elinde bulundurduğu gayrimenkul varlıklarından geliyor.

Son operasyonları arasında, Palma de Mallorca’nın merkezinde İsveçli bir gruba 35 milyon euro karşılığında iki ‘butik’ otel yatırımı da yer alıyor. Aynı zamanda Cádiz’de (Playaballena) ve New York’ta (Iberostar) bulunan bir otelin de sahibidir. Ortega, delik sektörünün yanı sıra geçtiğimiz günlerde Miami’de 113 milyon dolar (102,97 milyon euro) tutarında bir lojistik depo satın aldığını duyurdu.


Böylece Pontegadea, geçen yıl aldığı 1 milyar 718 milyon avronun üzerinde rekor kar elde ettiği bu yıl Inditex’ten toplam 2 milyar 217 milyon avro temettü elde ettikten sonra gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor.

Ortega, İspanya ve Birleşik Krallık’taki büyük şehirlerin merkezlerinde yer alan, çoğunlukla ofis ve konut dışı binalardan oluşan bir gayrimenkul portföyüne sahip, büyük binaların satın alınması ve yönetimine odaklanan en büyük İspanyol emlak şirketine sahiptir. , Amerika Birleşik Devletleri ve Asya..






Yorum





Hata bildir
 
Üst