Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ameliyatsız yollar ileri yaş kalp kapağı hastalarına umut oluyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Cerrahinin riskli olduğu ileri yaş kalp kapağı hastaları için ameliyatsız usuller umut oluyor. Nefes almakta zorlanan, bir odadan başka odaya dahi geçemeyen hastalara uygulanabilen mitraclip sistemi uzun vadede kalbin bozulmasını önleyebilecek hayli kıymetli bir yaklaşım özelliğini taşıyor.

Tüm dünyada olduğu üzere Türkiye’de de kalp kapak hastalıklarının tedavisinde ameliyatsız hallerin tercih edildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Ateş, “Ameliyatsız formüller, bilhassa nefes almakta zorlanan hastaların nefesinin düzelmesini sağladığı üzere hareketlerinin de rahatlamasına yardımcı olur. Prosedür ayrıyeten uzun vadede kalbin bozulmasını önleyebilecek hayli kıymetli bir yaklaşım haline geldi” dedi.
İleri yaşlarındaki hastalarda cerrahi müdahalenin riskli olabileceğini aktaran Ateş, “Mitral kapaktaki sorunlar yaş kümesi yüksek hastalarda görülür ve bu durumda hastalara cerrahi müdahale yapılması risk taşımaktadır. Meskende odadan odaya geçemeyen hastalar düşünün; yani kalp yetmezliği ve kalp kapaklarında sorun var lakin ameliyat olması mümkün değil… Bu üzere cerrahi olarak reddedilmiş hastalara MİTRACLİP sistemi ile müdahale edebiliyoruz” formunda konuştu.

Okumaya devam et...
 
Üst