Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Aniden ömrüne Giren Ender Hastalıkla Dünyası Altüst Olup ömrü Kararan Bahtsız Bayan

Leila

Global Mod
Global Mod
23 yaşında sağlıklı ve bayağı genç bir bayanken hayatına giren az hastalıkla dünyası başına yıkılan Alicia Fairclough, mevtten döndü. Genç bayanın hastalığı ve açıklamaları haberimizde…
👇



Kaynak: https://nypost.com/2022/11/25/a-rare-…

İngiltere, Liverpool’da yaşayan Alicia Fairclough ile tanışın. Kendisi çok sağlıklı ve bayağı genç bir bayanken, bir gün tüm hayatı altüst oldu.


Eski profesyonel dansçı olan Alicia’nın semptomları evvel bitmek bilmeyen göğüs ağrıları ve bayılmalar ile başladı. Hekimler birinci başta bunun evvelinde yaşadığı bir böbrek enfeksiyonu yüzünden olduğunu söylemiş oldu.


Ancak semptomları geçmek bilmeyen Alicia’nın Takayasu arterit hastalığı olduğu tespit edildi.


Takayasu arterit hastalığı; bedenin mikropsuz olarak kendi damarlarına saldırması kararında ortaya çıkan bir damar (atar damar) hastalığıdır. Bu hastalık atardamar tıkanıklığına, zayıf atardamar duvarlarına ve en nihayetinde kalbin durmasına yahut felç vb. önemli komplikasyonlara yol açabilir.


2021 yılında teşhisin konması ile Alicia kendini “kaybolmuş” üzere hissettiğini söylemiş oldu.


Geçen yılın benim senem olması gerekiyordu. ömrümün aşkıyla tanışmıştım ve mesleğimde istediğim tarafta ilerliyordum. Olağan 23 yaşında bir bayan olmaktan, hastaneye ‘ikinci evim’ diyen bir bayana dönüştüm.


“Evde de hastanede de yatarak tedavi görüyorum. Birçok vakit kendime ‘Bunu hak edecek ne yaptım?’ diye soruyorum.”


Bu hastalığın teşhisinin konması beni hem şaşırtıyor birebir vakitte başımı karıştırıyor.


Alicia, teşhis konmasının akabinde kendini hayli yalnız ve izole hissettiğini söylemiş oldu.


İnsanlara hayli yükümün olduğunu söylemiş olduğimde beni anladıklarını sanmıyorum. En nihayetinde herkes benden uzaklaştı. Bir şey yapabileceğim bir arkadaşım kalmadı.


Genç bayan her sabah almak zorunda olduğu 23 hapın kendisinde dehşetli tesirlere sebep olduğunu; kusma ve mide bulantısı yaşadığını söylemiş oldu.
😔



Eskiden olduğum memnun ve sağlıklı halimi özlüyorum. Eğlenceli ve özgüvenli bir bayan olduğum vakit içinderı özlüyorum.


Tedavisi yüzünden epey fazla kilo aldığını söyleyen genç bayan, ayrıyeten artık yürürken bile zorluk yaşadığını söylemiş oldu.


Eskiden çok faal bir insandım. Haftada beş gün spor salonuna giderdim, profesyonel dansçı ve dans öğretmeniydim.

Genç bayan sık bayılmaları yüzünden ise şimdilerde meskenden yalnızca haftada bir gün çıkabiliyor… Siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz?

Okumaya devam et...
 
Üst