Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ankara’da raporsuz ilaç vermek istemeyen doktora akın: Bakan Koca’dan açıklama

Leila

Global Mod
Global Mod
Olay, dün sabah saatlerinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji polikliniğinde meydana geldi. çabucak hemen ismi öğrenilemeyen bayan hasta, tedavi olmak için hastaneye gitti. Nöroloji uzmanı Hekim Ebru Ergin’e tedavi olan hasta, hekimden farklı bir ilaç yazmasını istedi. Tabip Ergin, ilacı yazabilmesi için özel rapor alınması gerektiğini belirterek ilacı yazmadı. Bunun üzerine hasta ve hekim içinde tartışma çıktı.

Bu sırada bayan hasta, Hekim Ergin’in başını masaya ve duvara vurdu. Hasta çabucak sonrasında da Ergin’in boğazına ve yüzüne oturarak darp etmeye başladı. Hekim Ergin’in imdadına ise hastane çalışanı yetişti. Ergin, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı.



BAKAN KOCA: ŞİDDET HATALILARINI GÖZÜMÜZ UZUN MÜHLET GÖRMEYECEK

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, olayın akabinde Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nörolog bir arkadaşımız, bakılırsavinin gereği bir davranışı üzerine insanlık dışı şiddete maruz kalmıştır. Sıhhat hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet hatalılarını gözümüz uzun mühletler görmeyecek. Yerleri hapistir” dedi.


HEKİM-SEN: ŞİDDET KİMDEN GELİRSE GELSİN, KARŞISINDA OLACAĞIZ

Atak daha sonrası Tabip ve Öbür Sıhhat Çalışanları Kamu Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Sendikası’ndan (HEKİM-SEN) açıklama yapıldı. HEKİM-SEN’den yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Bugün, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Nöroloji hekimimize karşı insanlık dışı hislerle yapılan saldırıyı kınıyoruz. Saldırganın eşinin ‘kolluk kuvvetlerinde çalıştığını’ belirterek ‘bana bir şey olmaz’ hali, sıhhatte şiddete cezasızlık algısının nereye vardığının en somut göstergesidir. Şu an müşahede altında olan hekim hanım ile görüşülmüş olup her türlü takviyenin HEKİM-SEN ailesi tarafınca verileceği bildirilmiştir. Şiddet kimden gelirse gelsin, karşısında olacağımızı, hiç bir makam ve şahıstan çekinmediğimizi, saldırganların cezalarını eksiksiz çekmeleri için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı duyuruyoruz.”

Okumaya devam et...
 
Üst