Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Araştırma: Yürüme suratı bunama belirtisi olabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Avustralya’da yapılan yeni bir araştırmaya bakılırsa, bireylerin yürüme suratının demans (bunama) belirtisi olabileceği belirtildi.

Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, yaşları ilerleyen bireylerin daha yavaş yürümeye başladığını ve bu durumun bilişsel gerilemenin erken bir belirtisi olabileceğini söylemiş oldu.

Çalışmada, yavaş yürümeye başlamanın beynin hafızayla bağlantılı kısmı olan sağ hipokampusun küçülmesinden kaynaklanıyor olabileceği vurgulandı.

65 yaş üstü yaklaşık 17 bin yetişkin üzerinde yapılan araştırmada, her yıl yaklaşık yüzde 5 yahut daha yavaş yürüyen ve bununla birlikte daha yavaş zihinsel süreç belirtileri gösteren şahısların demans geliştirme mümkünlüğünün yüksek olduğu açıklandı.

Avustralya, Victoria’daki Monash Üniversitesi’ndeki Peninsula Clinical School’da araştırma bakılırsavlisi olan çalışmanın muharriri Taya Collyer, “Bu sonuçlar, demans risk değerlendirmesinde yürüyüşün kıymetini vurgulamaktadır” sözlerini kullandı.

Ulusal Yaşlanma Enstitüsü ise husus ile ilgili, bilişsel gerilemenin tüm belirtilerinin bunama meydana getirmeyeceğini aktarırken, her yıl yavaşça bilişsel bozukluğu olan 65 yaş ve üstü şahısların yüzde 10 ila 20’sinin demans yaşayacağının altını çizdi.

Okumaya devam et...
 
Üst